Rastorgujevam 31.vieta pēdējās Pasaules kausa sacensībās šogad (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs svētdien izcīnīja 31.vietu Francijā notiekošajā Pasaules kausa izcīņas trešā posma 12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās, kas bija pēdējās šogad.

Sacensības Rastorgujevs uzsāka no 33.vietas, ko sestdien bija izcīnījis sprintā. Pirmajās divās šaušanās Latvijas labākais biatlonists bija nekļūdīgs, tomēr tas neļāva pakāpties augstāk par 28.pozīciju. Trešajā un ceturtajā šaušanā Rastorgujevs kļūdījās attiecīgi vienu un divas reizes, paliekot pie pirmā trīsdesmitnieka robežas.

Par sacensību uzvarētāju kļuva Norvēģis Juhanness Tingness Bē, kurš šaušanās kļūdījās vienu reizi un finišā par gandrīz 40 sekundēm apsteidza Ēriku Leseru no Vācijas, kā arī krievu sportistu Antonu Šipuļinu.

Savukārt Rastorgujevs uzvarētājam zaudēja divas minūtes un 9,3 sekundes.

Kā zināms, 20 gadus vecais Bē sestdien uzvarēja arī sprinta sacensībās, kļūstot par jaunāko biatlonistu kopš 1991.gada, kurš uzvarējis kādā no Pasaules kausa posmiem. Savukārt tagad viņš kļuvis par visu laiku jaunāko sportistu, kurš uzvarējis iedzīšanas sacensībās.

Tikmēr Lesers un Šipuļins sprintā palika vien devītajā un desmitajā vietā.

Pasaules kausa kopvērtējuma līderpozīcijā ar 306 punktiem joprojām ļoti pārliecinoši atrodas Martēns Furkads no Francijas, kurš šoreiz ieņēma 17.vietu. Otrais ar 177 punktiem ir austrietis Simons Eders, bet viņam 11 punktus zaudē Bē.

Tikmēr Rastorgujevs ar 65 punktiem atrodas 36.pozīcijā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu