Rastorgujevam Pokļukā 38. vieta sprintā (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs ceturtdien ierindojās 38. vietā Slovēnijā notiekošā Pasaules kausa trešā posma desmit kilometru sprinta distancē.

Rastorgujevs tādējādi kā vienīgais no Latvijas pārstāvjiem kvalificējās sestdien gaidāmajām iedzīšanas sacensībām, saglabājot izredzes piedalīties ar svētdien paredzētajās sezonas pirmajās masu starta sacīkstēs.

Par izcīnīto vietu Rastorgujevs nopelnīja trīs Pasaules kausa kopvērtējuma punktus.

Divās šaušanās šosezon lielisku slēpošanas ātrumu demonstrējošais Latvijas pārstāvis pieļāva kopumā trīs kļūdas, finišā par minūti un 42,7 sekundēm piekāpjoties uzvaru izcīnījušajam Jakovam Fakam no Slovēnijas, kurš šāva bez kļūdām.

No pārējiem Latvijas pārstāvjiem Rolands Pužulis šaušanā bija nekļūdīgs, bet gausais solis slēpošanā neļāva pakāpties augstāk par 76. vietu trīs minūtes un 0,1 sekundi aiz uzvarētāja, bet Artūrs Koļesņikovs ar trim kļūdām šaušanā finišēja 97. pozīcijā 103 sportistu konkurencē.

Otrajā vietā sacensībās ierindojās pagājušās sezonas Pasaules kausa kopvērtējuma otrās vietas ieguvējs Emils Hegle Svendsens no Norvēģijas, kurš ar vienu kļūdu šaušanā Fakam piekāpās par tikai 0,8 sekundēm, bet trešais 6,1 sekundi aiz uzvarētāja bija nekļūdīgi šāvušais pagājušās sezonas Pasaules kausa ieguvējs francūzis Martēns Furkāds.

Šajā posmā nepiedalās Edgars Piksons, kurš sezonas pirmajās sacensībās rādīja nepārliecinošu sniegumu.

Pasaules kausa kopvērtējumā Rastorgujevs ar 48 punktiem atkāpies uz 40. pozīciju, bet līderis ar 301 punktu ir Furkāds.

Posma turpinājumā piektdien tiks aizvadītas sprinta sacensības sievietēm, sestdien notiks abas iedzīšanas distances, bet svētdien - sezonas pirmās sacensības ar masu startiem.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu