Rastorgujevs desmitais Pasaules kausa posma sprinta sacensībās (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs ceturtdien izcīnīja desmito vietu Norvēģijā notiekošā Pasaules kausa izcīņas septītā posma desmit kilometru sprinta distancē, atkārtojot karjeras rekordu.

Divās šaušanās Rastorgujevs pieļāva vienu kļūdu un finišā no uzvaru izcīnījušā norvēģa Tarjeija Bē, kurš bija nekļūdīgs, atpalika par 52 sekundēm.

Pēc pirmās šaušanas Rastorgujevs ieņēma desmito vietu. Otrajā šaušanā pieļautā viena kļūda viņu atmeta uz 11.pozīciju, tomēr izšķirošajos slēpošanas kilometros Latvijas sportists bija pietiekami ātrs un pacēlās par pozīciju augstāk.

Iepriekš desmito vietu Rastorgujevs bija sasniedzis arī decembra vidū, kad Pokļukā ļoti sekmīgi startēja 12,5 kilometru iedzīšanā.

Tikmēr Bē izcīnīja uzvaru otrajās sacensībās pēc kārtas, jo pirms pusotras nedēļas triumfēja pasaules čempionāta 15 kilometru distancē ar masu startu. Savukārt pirms tam viņš uz goda pjedestāla nebija kāpis kopš 2011.gada decembra.

Otro vietu sacensībās izcīnīja Pasaules kausa kopvērtējuma līderis francūzis Martēns Furkāds, kurš, neskatoties uz divām kļūdām, Bē zaudēja vien 0,1 sekundi, bet 7,7 sekundes uzvarētājam zaudēja Andrijs Derizemļa no Ukrainas, kurš arī bija nekļūdīgs.

No pārējiem Latvijas sportistiem Artūrs Koļesņikovs divās šaušanās pieļāva četras kļūdas un finišēja priekšpēdējā, 93. pozīcijā, uzvarētājam zaudējot piecas minūtes un 32,2 sekundes.

Tikmēr Edgars Piksons divās šaušanās arī pieļāva četras kļūdas un izstājās no turpmākām sacensībām.

Posma turpinājumā piektdien tiks aizvadīts sprints sievietēm, sestdien risināsies abas iedzīšanas distances, bet svētdien būs masu starta sacensības.

Šīs bija pirmās Pasaules kausa sacensības vairāk nekā mēneša laikā un uzsāks sezonas noslēdzošo trešdaļu. Šajā starpā risinājās arī pasaules un Eiropas čempionāti.

Kā ziņots, šomēnes notikušajā pasaules čempionātā Svendsens izcīnīja četrus zeltus un vienu bronzu, bet 20 kilometru distancē nestartēja. Savukārt Furkads tika pie viena zelta un četrām sudraba godalgām.

Pēc sacensībām Norvēģijā vēl atliks divi Pasaules kausa posmi, kas abi risināsies Krievijā.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu