Rastorgujevs: Izcilā fiziskā kondīcijā šosezon vēl neesmu bijis (12)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs sarunā ar portālu «Apollo» uzsver, ka līdz Soču Olimpiādei atlikušajā laikā svarīgākais ir turēties pie plāna.

Andreja treneris Intars Berkulis aizvadītā gada beigās atzina, ka vasarā izdevies paveikt 80% no plānotā darba, jo sportistam bijis jāpabeidz augstskola, turklāt pirms Pasaules kausa sezonas «izkrituši» arī plānotie mači Norvēģijā.

«Protams, tas ietekmēja tieši sezonas sākumu,» nenoliedz Rastorgujevs. «Norvēģijā jau viss it kā bija kārtībā, taču nokavējām pieteikšanās termiņu. Bijām jau aizbraukuši, iztērējuši gan naudu, gan laiku. Turklāt tās sacensības bija ļoti svarīgas pirms Pasaules kausa pirmā posma Esterzundā. Fiziski jau viss bija labi, vajadzēja tikai ieskrieties, taču ļoti pietrūka šaušanas, kas atspoguļojās arī pirmā posma sniegumā

Pēc pagājušajā gadā aizvadītajiem pirmajiem trim Pasaules kausa posmiem Andrejs devās uz treniņnometni Itālijā. «Uz Latviju nebija jēgas braukt, jo ir silts un nav sniega. Lai gan nebūtu braucis jebkurā gadījumā, varbūt vienīgi uz dažām dienām. Bet sniega trūkums lika pilnībā atmest domu par braukšanu uz Latviju. Nebijām plānojuši, ka tā sanāks, taču bijām spiesti tā rīkoties.»

Vai neplānotie izdevumi neapdraud Latvijas labākā biatlonista gatavošanas Soču olimpiskajām spēlēm?

«Pagaidām izskatās, ka līdzekļu pietiks, jo šosezon lielu atbalstu sniegusi Latvijas Olimpiskā komiteja,» norāda Rastorgujevs. «Bet redzēs, kā būs ar sezonas pēdējiem trim Pasaules kausa posmiem, kas risināsies pēc Olimpiādes. Vienmēr rodas kādi papildus izdevumi, turklāt pārlidojumi ir ļoti dārgs pasākums. Ja vēl braucam kopā ar treneri, tad izmaksas ir dubultā. Pēc Sočiem posms risināsies Pokļukā (Slovēnija), kur vienmēr ir dārgi, pēc tam jālido uz Kontiolahti (Somija), bet tad uz Oslo (Norvēģija).»

Pasaules kausa iepriekšējā posmā Oberhofā Rastorgujevs sprintā ieguva 28. vietu, iedzīšanā spēja pakāpties uz ceturto, bet masu startā ieņēma 14. vietu.

«Iedzīšanā pirmoreiz karjerā ne reizes nekļūdījos šaušanā. Pērn Sočos, kad sprintā arī ieguvu ceturto vietu, bija viena kļūda,» atceras Andrejs. «Vienkārši biju gatavs konkrētajai distancei, ļoti gribēju sasniegt labu rezultātu un to izdarīju. Taču nekas jau nerodas no zila gaisa. Treniņnometnē Itālijā daudz tika strādāts tieši pie šaušanas. Tāpat daudz runājām ar treneri - gan par psiholoģiju, gan par taktiku

«Fiziskajā ziņā šobrīd esmu sasniedzis labu kondīciju, taču ne izcilu. Izcila tā vēl šosezon nav bijusi. Ar Intaru jau pārrunājām, ka šai sezonai gatavošanās bija citādāka nekā iepriekš, tādēļ nav vēl īsti ātruma, kustību biežuma. Soču trasē ir stāvāki kalni, tādēļ tur ar kustību biežumu ātrāk piekūst. Tāpēc šogad mēs vairāk strādājām uz izslīdēšanu un vienmērīgu braukšanu,» skaidro biatlonists.

«Atlikušajā laikā līdz Olimpiādei svarīgākais ir turēties pie plāna. Pēc tā arī strādājam. Bet olimpiskajās spēlēs notiks tas, kam būsi gatavs. Neatkarīgi no tā, ko tagad domāšu vai teikšu

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu