Rastorgujevs Pokļukā desmitniekā (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ceturtdien izcīnīja devīto vietu Pokļukā notikušajās Pasaules kausa posma desmit kilometru sprinta sacensībās.

Šis ir pirmais Pasaules kausa posms pēc Soču olimpiskajām spēlēm.

Rastorgujevs pēc pirmās šaušanas, kurā viņš nepieļāva nevienu kļūdu, atradās augstajā otrajā vietā. Šo pozīciju viņš saglabāja līdz otrajai šaušanai, kurā viņš pieļāva vienu kļūdu. Pēc tās viņš noslīdēja uz devīto vietu, un pozīciju neizdevās uzlabot arī atlikušajos pāris kilometros.

Par sacensību uzvarētāju ar vienu kļūdu šaušanā tika kronēts zviedrs Bjērns Ferijs, kuram šī bija sestā uzvara kādā no Pasaules kausa sacensībām. Rastorgujevs no uzvarētāja atpalika par 32,4 sekundēm.

Tikmēr otrajā vietā ierindojās krievs Antons Šipuļins, kurš no Ferija atpalika par pusotru sekundi. Savukārt labāko trijnieku noslēdza Arnds Peifers no Vācijas.

Divkārtējais Soču olimpisko spēļu čempions Martēns Furkāds no Francijas tikmēr ieņēma tikai septīto vietu - tieši aiz leģendārā norvēģa Ules Eināra Bjerndālena.

Tikmēr cits Latvijas biatlonists Rolands Pužulis ar četrām kļūdām šaušanā ierindojās pēdējā, 91.vietā starp finišu sasniegušajiem sportistiem. Savukārt Edgars Piksons pēc pirmās šaušanas no sacensībām izstājās.

Vēlāk uz starta sprintā stāsies arī dāmas, kur Latviju pārstāvēs olimpiete Žanna Juškāne.

Šī Pasaules kausa posma turpinājumā biatlonisti sestdien sacentīsies iedzīšanā, bet svētdien - masu startā.

Šajā biatlona sezonā vēl atlicis aizvadīt trīs Pasaules kausa posmus - bez šī sportisti nākamajās nedēļās sacentīsies arī Somijā un Norvēģijā.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu