Ratnieks pārmet Ķīļa birojam iejaukšanos mediju darbā (78)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Latvijas Studentu apvienības (LSA) prezidents Edvards Ratnieks pirmdien vairākām valsts amatpersonām iesniedza vēstuli ar lūgumu izskatīt 14.septembrī Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā «100. panta preses klubs» izskanējušo paziņojumu, ka Roberta Ķīļa birojs ir izkārtojis Ratnieka nepiedalīšanos raidījumā.

Kā liecina LSA paziņojums presei, vēstule šodien nogādāta Valsts prezidentam Andrim Bērziņam, Saeimas priekšsēdētājai Solvitai Āboltiņai (V), Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (V), Saeimas frakciju priekšsēdētājiem, Tiesībsargam Jurim Jansonam, Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes priekšsēdētājam Aināram Dimantam, LTV ģenerāldirektoram Edgaram Kotam un ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram.

«Šāda situācija, kad tiek ierobežota vārda brīvība, nav pieļaujama, tāpēc sagaidu operatīvu rīcību atbildīgo amatpersonu kompetences ietvaros. Ceru jau tuvākajā laikā saņemt atbildi uz šodien iesniegto vēstuli ar situācijas skaidrojumu,» norāda Ratnieks.

LSA informē, ka Ratnieks saņēma uzaicinājumu piedalīties LTV veidotajā raidījumā, kurā viesojās arī Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis un Rektoru padomes priekšsēdētājs Arvīds Barševiskis, taču jau nākamajā dienā viņam paziņoja, ka diskusijai piemērotāks esot Saeimas pārstāvis.

Kā vēlāk noskaidrojās, šis pārstāvis bija Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja Ina Druviete, kura raidījumā piedalījās Ratnieka vietā.

«Raidījuma vadītājs Dzintris Kolāts paziņoja, ka LSA prezidenta Edvarda Ratnieka nepiedalīšanos raidījumā izkārtojis Ķīļa birojs. Ratnieks ir sašutis par notikušo un vēlas saņemt atbildes un situācijas skaidrojumu no vairākām amatpersonām,» norāda LSP pārstāve Sintija Segleniece.

Izglītības un zinātnes ministra Roberta ķīļa padomnieks Reinis Tukišs portālam «Apollo» norādīja, ka ministra birojs vēlamības formā var izteikt savas vēlmes attiecībā uz sarunu biedru, taču gala lēmums jāpieņem redakcijai.

Tukišs skaidroja, ka Ratnieks nepārstāv visu studentu intereses, turklāt viņš atrodoties interešu konfliktā ar Izglītības un zinātnes ministriju. Tukišs gan nevēlējās precizēt, kādā veidā.

Šī iemesla dēļ tika izteikts lūgums raidījumam pieaicināt citu viesi, kurš pārstāvētu studentu intereses.

Vaicāts, vai LTV atteikuma gadījumā nomainīt Ratnieku, tika draudēts, ka ministrs neapmeklēs raidījumu, Tukišs sacīja, ka tiešā veidā tas neesot bijis izteikts, taču ministram ir tiesības pašam vērtēt savu ierašanos vai neierašanos.

Komentāri (78)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu