«Red Wings» komanda iemūžinās zviedru hokeja leģendas Lidstrēma numuru (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Detroitas «Red Wings» plāno iemūžināt leģendārā zviedru aizsarga Niklasa Lidstrēma kreklu ar piekto numuru, vēsta līga.

Svinīgais pasākums notiks nākamā gada 6. martā pirms «Red Wings» spēles pret Kolorado «Avalanche».

Pašlaik 43 gadus vecais Lidstrēms visu savu 20 gadus ilgo NHL karjeru pavadīja tikai «Red Wings» komandā, ar kuru četras reizes izcīnījis Stenlija kausu. Pēdējās sešas sezonas viņš bija vienības kapteinis.

Lidstrēms ir iekļuvis arī tā dēvētajā «Trīskāršā zelta» klubā, kurā ir spēlētāji ar pasaules čempionāta un olimpisko spēļu zelta medaļām, kā arī uzvaru Stenlija kausa izcīņā.

Kopumā savā NHL karjerā zviedrs aizvadījis 1564 regulārā čempionāta spēles, kurās guvis 264 vārtus un izpildījis 878 rezultatīvas piespēles. Savukārt karjeras laikā aizvadītajos 263 Stenlija kausa izcīņas mačos Lidstrēms izcēlies ar 54 precīziem metieniem un 129 piespēlēm.

2002. gadā Lidstrēms kļuva par pirmo Eiropas hokejistu, kurš ieguvis Kona Smita balvu, kas tiek pasniegta Stenlija kausa izcīņas vērtīgākajam spēlētājam.

«Red Wings» komanda Lidstrēmu izvēlējās 1989. gada NHL jauno spēlētāju drafta trešajā kārtā ar kopējo 53.numuru.

Zviedrijas izlases rindās aizsargs ticis pie pilna pasaules čempionātu medaļu komplekta un 2006. gada olimpisko spēļu zelta godalgas.

Pašlaik zviedrs darbojas kā Detroitas kluba skauts.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu