Reģiona politiskie spēki: Doņeckas apgabalam Putina «palīdzība» nav vajadzīga (66)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas Doņeckas apgabala politiskie spēki vērsušies pie Krievijas prezidenta Vladimira Putina, aicinot viņu «nepieļaut liktenīgu kļūdu» un neiejaukties suverēnās Ukrainas iekšējās lietās.

Šāds aicinājums vienbalsīgi pieņemts kopīgā visu politisko partiju reģionālo organizāciju pārstāvju apspriedē, kurā piedalījās arī Doņeckas apgabala valsts administrācijas vadītājs Sergejs Taruta. Apspriedes dalībnieki aicina Putinu novērst tālāku konflikta eskalāciju, kas varētu neatgriezeniski iedragāt Ukrainas un Krievijas vēsturiskās saites un kaimiņattiecības.

«Apzinoties, ka mūsu valstij draud vērienīgs Krievijas karaspēka iebrukums, mēs jūs aicinām - apstājieties! Katrs jūsu tālākais solis tuvina ne tikai Ukrainu, bet arī Dižo Krieviju punktam, no kura nav atpakaļceļa, aiz kura mūsu tautas vairs nekad nevarēs pa īstam būt brāļu tautas,» teikts dokumentā. «Kā Ukrainas patrioti iestājoties par savas valsts teritoriālo nedalāmību, mēs, tāpat kā miljoniem Ukrainas pilsoņu, lūdzam jūs neiejaukties suverēnās Ukrainas iekšpolitikā, atstājot mums tiesības brīvā un demokrātiskā valstī veidot pilsoniskās sabiedrības institūcijas.»

«Krievvalodīgajam Donbasam, tāpat kā visai Austrumukrainai un Ukrainas Krimai, nav vajadzīga militāra aizstāvība no Krievijas Federācijas puses, un mazākumtautību diskriminācijas tēma, par kuru turpina runāt Krievijas mediji, ir ciniska dezinformācija, uz kuru nedrīkst balstīt mierīgas un demokrātiskas valsts militāru aneksiju,» raksta aicinājuma autori. «Cienot jūs kā neapšaubāmu brālīgās krievu tautas līderi, atzinīgi vērtējot jūsu ieguldījumu mūsu valstu attiecību nostiprināšanā, mēs neatlaidīgi aicinām jūs vienpersoniski nepārrakstīt vēsturi ne tikai attiecībā uz mūsu valstīm, bet arī attiecībā uz sevi pašu - palieciet politiķis ar neaptraipītu vārdu!»

Komentāri (66)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu