«REINKARTONĀCIJA» jeb Mācies šķirot atkritumus (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Uzņēmums «Tetra Pak», realizējot sociāli atbildīgu projektu «Kartona paku REINKARTONĀCIJA», aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem un šķirot atkritumus. Projekta mērķis ir veicināt sabiedrības informētību par to, ka kartona piena un sulas iepakojumus Latvijā var otrreiz pārstrādāt, mudinot tos šķirot.

Kartona paku REINKARTONĀCIJAS pasākuma ietvaros, kas notika sestdien, ģimenes ar bērniem mākslinieku vadībā no dzērienu kartona pakām izgatavoja interesantas, radošas rotaļlietas un Ziemassvētku rotājumus. Pēc pasākuma tie dzērienu kartona iepakojumi, kas netika izmantoti unikālu rotājumu radīšanai, tika nogādāti otrreizējās pārstrādes vietā, kur tie pārdzims jaunos papīra izstrādājumos.

Atbilstoši ACE datiem 2011. gadā Eiropā tika pārstrādāti 37% dzērienu kartona iepakojumu, bet Latvijā šis lielums bija tikai aptuveni 3%. Tas parāda, ka ir ārkārtīgi svarīgi veicināt cilvēku informētību Latvijā, mudinot šķirot kartona iepakojumus.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu