Remi Bizārs FMX «Latvijas Grand Prix» izcīna trešo čempiona titulu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Olivers Franke / IFMXF.com

FMX «Latvijas Grand Prix», kas 27. oktobrī notika «Arēnā Rīga», otro gadu pēc kārtas izcīnīja čīlietis Haviers Vilegas, taču vairāk par viņu priecājās francūzis Remi Bizārs, kurš Rīgā izcīnīja otro vietu, taču ar to bija pietiekami, lai priekšlaikus sev nodrošinātu trešo pasaules motofrīstaila čempiona titulu.

Trešo vietu Rīgā izcīnīja francūzis Davids Rinaldo, kas ļāva tam čempionātā pakāpties uz trešo vietu un palielināt izredzes čempionātā izcīnīt bronzas godalgu.

Kvalifikācijas sacensībās lielu pārsteigumu sagādāja Haviers Vilegas, Džošs Šīhans un Davids Rinaldo – viņi visi trīs demonstrēja lielisku sniegumu, un visi trīs nopelnīja identisku punktu skaitu, kas tiem garantēja iekļūšanu finālā. Taču viņus pārliecinoši pārspēja Remi Bizārs, kurš startēja čempiona cienīgā manierē. Kvalifikācijas kārtu izturēja arī latviešu publikas mīlulis, čehs Libors Podmols, taču viņa sniegums nebija tik spīdošs, lai kāds noticētu, ka viņš finālā spēs pārspēt Remi Bizāru un ļaus atlikt čempiona titula izšķirošo cīņu uz pēdējo čempionāta posmu. Kvalifikācijā daudzus pārsteidza arī Hanns Akermans, kurš spēja pārspēt daudz talantīgākus un pieredzējušākus sportistus un izcīnīt sev vietu finālā.

Pēc kvalifikācijas sacensībām notika «Whip» lēcienu konkurss, kurā bija ko redzēt – šoreiz sportisti demonstrēja ārkārtīgi skaistus un profesionālus lēcienus. Tiesneši par labāko šajā sacīkstē atzina austrālieti Džošu Šīhanu.

Visi gaidīja, ka finālā galvenā cīņa notiks starp abiem čempiona titula pretendentiem – Liboru Podmolu un Remi Bizāru, taču Podmolam neizdevās izpildīt iepriekš solīto un ar viņa Indyflip kombo trikiem bija krietni par maz, lai cīkstētos ar citiem – rezultātā viņam izdevās izcīnīt tikai ceturto vietu. Savukārt pārsteidzoši labu sniegumu parādīja Davids Rinaldo, kurš pārsteidza tiesnešus ar savu Double Seatgrab Backflip, kas tam deva trešo vietu. Iespējams, ka Davidam neizdotos šo rezultātu noturēt, ja austrālietis Džošs Šīhans finālā nebūtu piedzīvojis kritienu, kas tam izbojāja visu lielisko sniegumu un atstūma uz sesto vietu.

Finālsacensību noslēgumā cīņa izvērtās starp pagājušā gada čempionu Havieru Vilegasu un divkārtējo pasaules čempionu Remi Bizāru. Čīlietim bija jārāda viss, ko viņš prot – spilgtākais no viņa trikiem bija Cordova Superflip. Uz to Remi Bizārs centās atbildēt ar Rulerflip, Cliffhanger Flip un Hart Attack Flip, taču tas nebija pietiekami spilgti, lai apsteigtu čīlieti – tiesneši francūzim piešķīra par vienu punktu mazāk. Līdz ar to čīlietis Haviers Vilegas izcīnīja FMX «Latvijas Grand Prix».

Pasaules čempionāts motofrīstailā noslēgsies 15. decembrī Bulgārijā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu