Remonts paviršā servisā: Degvielas slēdzīša maiņa par 630 latiem (154)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Stefan Sundkvist, CC BY-SA 2.0

Portālā «Apollo» izlasīju rakstu par cilvēka piedzīvojumiem ar auto remontu, tad nu nolēmu uzrakstīt arī savu pieredzi. Varbūt cilvēkiem palīdzēs. Runa ir par SIA «Raiser» , kas orientējas uz «Audi» automašīnu remontu.

Pirms automašīnas pirkšanas aizvedu to uz «Raiser» servisu, kuru mehāniķi pēc apskates teica, ka auto ir labs, varot mierīgi pirkt, kam arī noticēju. Izbraucu no servisa, piereģistrēju CSDD savu jaunu auto un pavisam drīz sākās tik daudz problēmas, ka teju nosirmoju.

Sākumā saplīsa ģenerators, to nevar paredzēt, bet ka auto ir sists, to jau nu gan speciālistiem vajadzēja redzēt.

Viss sākās ar to, ka vienā dienā vairs nevarēju pielaist savu nesen iegādāto automašīnu. Aizbraucu līdz jau pieminētajam servisam, kur it kā tika konstatēts, ka vainīgs ir degvielas sūknis. Man tas šķita dīvaini, ka stāvot saplīst degvielas sūknis, bet nu labi, nomainīja sūkni un dažas trubiņas, kā rezultātā kopā ar darbu šķiros no 500 latiem.

Aizbraucu ciemos prom no Rīgas un nākamajā rītā biju domājis braukt mājās. Pienāk rīts, sēžos automašīnā un nevaru atkal «piešķilt». Zvanu uz «Raiser» šie, protams, neko nezin. Saka, lai dzenot pie viņiem. Neko darīt, izsaucu auto evakuatoru, kas man izmaksāja 130 latus un aizdzinu savu automašīnu atkal pie viņiem.

Nomainīja man degvielas bāku, it kā sūc netīrumus uz sūkni. Detaļas kopā ar remontu vēl 120 lati klāt, kas kopā jau sastāda 620 latus. Pēc kārtējā remonta mehāniķi apgalvo, kas viss ir kārtībā. Nobraucu aptuveni tūkstoš kilometru un atkal vecā dziesma – auto nevar pielaist.

Vai tad tiešām nevar iedziļināties un izpētīt, kas par lietu, nevis mainīt visu pēc kārtas. Finālā atklājās, ka degvielas bāka atsūca no motora degvielu un vajadzēja uzlikt pirms filtra slēdzīti, kas neļauj aizplūst degvielai uz bāku, kas maksā nieka trīs latus.

Labi, ka vēl paņēmu no tā servisa veco sūkni, kas protams strādāja un ko veiksmīgi pārdevu, protams, ka ne jau par 350 latiem, bet gan 120, tātad esmu mīnusos 630 latu. Vēlāk atklāju, ka par šo servisu ir visai daudz sūdzību internetā un esmu kārtējais upuris.

Komentāri (154)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu