Rēzeknē var apskatīt vaska Jēzu un Putinu (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

No šodienas līdz 12.aprīlim Rēzeknē, Latgales Kultūrvēstures muzejā, būs apskatāma vaska figūru izstāde «Slavenības» no Krievijas Sanktpēterburgas vaska figūru muzeja, informēja Rēzeknes kultūras un tūrisma centra reklāmas speciāliste Maija Upeniece.

Izstādē būs eksponētas kopumā 25 biblisku tēlu, vēsturisku un slavenu personību vaska figūras, kuras vēstī atšķirīgus stāstus par garīgo un laicīgo pasauli, par aizgājušo un šo laikmetu.

Viena no centrālajām kompozīcijām izstādē būs pēc Leonardo da Vinči gleznas «Svētais vakarēdiens» motīviem veidots bībelisks sižets - Jēzus ar 12 mācekļiem. Tāpat būs apskatāms Bībelē pieminētais ķēniņš Hērods un Salome ar Jāņa Kristītāja galvu. Apmeklētājiem būs iespēja ieraudzīt arī vienu no svarīgākajām personām medicīnas vēsturē - sengrieķu ārstu Hipokrātu -, kā arī sengrieķu filozofu Platonu.

Starp slavenībām, kas atceļojušas no Sanktpēterburgas vaska figūru muzeja, tuvumā varēs aplūkot arī vaskā atveidotos māksliniekus Leonardo da Vinči, Mikelandželo un Salvadoru Dalī, aktrisi Merilinu Monro, ASV prezidentu Džonu Kenediju ar sievu Žaklīnu Kenediju, apskatāmi būs arī vaskā veidotie Krievijas prezidents Vladimirs Putins un premjers Dmitrijs Medvedevs.

Izstādes kurators ir Sanktpēterburgas vaska figūru muzeja pārstāvis Armens Arutjunjans, kurš izstādes laikā būs sastopams arī Rēzeknē un interesentiem varēs izstāstīt, kā vaska figūras tiek veidotas.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu