Rēzeknes mērs rosina pie pilsētas būvēt AES

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Netālu no Rēzeknes varētu uzbūvēt atomelektrostaciju (AES) – tāda domā ienākusi prātā Rēzeknes mēram Aleskandram Bartaševičam, vēsta laikraksts «Telegraf».

Viņš ir pārliecināts, ka šādu projektu Latvijā varētu realizēt ar Krievijas korporācijas «Rosatom» atbalstu. Tikmēr elektroenerģijas uzņēmums «Latvenergo» šo ierosinājumu uzskata par 1. aprīļa joku.

«Pagaidām no mūsu puses tas ir iniciatīvas līmenī,» laikrakstam stāsta Rēzeknes mērs, piebilstot, ka jau ir notikušas sarunas ar konkrētiem kompetentiem cilvēkiem, kuru vārdus viņš gan nenosaukšot. Tāpēc arī viņš nācis klajā ar tik nopietnu ierosinājumu.

Viņaprāt, AES celtniecība Latvijā ar «Rosatom» atbalstu ir pilnībā reāla, taču viena pati Latvija šādu projektu nespētu «pacelt».

Tas varētu veicināt reģiona attīstību un šāda ierosinājuma izteikšanai nav nepieciešamas nekādas saskaņošanas ar Latvijas valdību.

«Latvenergo» pārstāvis Andris Siksnis, komentējot šo Rēzeknes mēra ierosinājumu vaicājis: «Vai tas nav 1. aprīļa joks?». Tomēr viņš nenoliedz, ka Latvijai būs perspektīvā jādomā par atomenerģētiku, taču šādu projektu realizācija aizņems vismaz 15- 20 gadus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu