Režisore Laura Groza-Ķibere iestudē izrādi «Pikaso sievietes»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Dailes teātra Kamerzālē top jauniestudējums – Braiena Makaveras «Pikaso sievietes», kura režisore ir Laura Groza-Ķibere. Pirmizrāde paredzēta tieši pēc mēneša - 14.maijā, portālam «Apollo» pastāstīja Dailes teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva. 

Pablo Pikaso uzskatīja, ka sievietes ir vai nu dievietes vai kājslauķi. Mākslinieka seksuālā apetīte bija monstroza, un viņa dzīvē bija daudz sieviešu. Dažas no tām bija īpašas, un viņš tās ir iemūžinājis savās gleznās un skulptūrās. Mākslas vēsturnieki un biogrāfi parasti viņas apraksta visai skarbi, attēlojot viņas kā muļķīgas, nenozīmīgas, histēriskas, netikumīgas, ar visai ierobežotu intelektu apveltītas būtnes. Parasti šie mākslas vēsturnieki un biogrāfi ir vīrieši. Varbūt ir vērts ieklausīties, kas par šo visu ir sakāms sievietēm?

Jauniestudējumā «Pikaso sievietes» piedalīsies četras Dailes teātra aktrises - Lilita Ozoliņa (Olga), Akvelīna Līvmane (Dora), Ieva Segliņa (Fransuāza) un Sarmīte Rubule (Žaklīna). Izrādes māksliniece ir Ilze Vītoliņa, gaismu mākslinieks – Mārtiņš Kudiņš. Lugu no angļu valodas tulkojusi Evita Mamaja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu