Rianna aizstāv savu <i>pārāk vardarbīgo</i> «Man Down» videoklipu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/SIPA

Rianna sniegusi paziņojumu, kurā aizstāvējusi plašu nosodījumu ieguvušo dziesmas «Man Down» videoklipu, kurā redzams, kā viņa aukstasinīgi nošauj vīrieti.

Videoklipā, kurš otrdien piedzīvoja pirmizrādi televīzijas kanālā «Black Entertainment TV» (BET), 23 gadus vecā dziedātāja redzama apzināti nošaujam vīrieti, lai atriebtos par izvarošanu.

Tajā pašā dienā ASV Vecāku televīzijas padome (PTC), kampaņas «Enough is Enough» organizētāji un izklaides industrijas analītiskais uzņēmums «Industry Ears» pieprasīja televīzijas kanālam BET un tā māteskompānijai «Viacom» pārstāt translēt attiecīgo video, uzskatot to par nepiemērotu un pārāk vardarbīgu.

Savukārt ceturtdien televīzijas kanāla BET raidījumā «106 & Park» Rianna pavēstīja, ka šis video ir mākslas darbs ar vēsti. «Mēs tikai vēlējāmies pievērst uzmanību ļoti nopietnam jautājumam, par kuru cilvēki baidās runāt, īpaši ja šajā notikumā ir upura lomā,» atklāja Rianna.

BET paziņoja, ka turpinās pārraidīt videoklipu, paskaidrojot, ka kanālam ir savi standarti un vadlīnijas, kas tiek piemērotas visam pārraidītajam saturam, un Riannas video pilnībā atbilst šīm vadlīnijām.

Viens no populārākajiem mūzikas kanāliem MTV šo videoklipu vēl nav demonstrējis, taču kanāla pārstāvji atklāja, ka pašlaik šāda iespēja tiek izskatīta.

Rianna, kura 2009.gadā piedzīvoja vardarbību no sava kādreizējā drauga dziedātāja Krisa Brauna puses, atklāja, ka viņa nekādā ziņā neakceptē vardarbību. Brauns viņai uzbruka «Grammy» balvu pasniegšanas ceremonijas priekšvakarā, nodarot nopietnus miesas bojājumus. Par notikušo incidentu Braunam tika piespriestas 180 dienas sabiedriskajos piespiedu darbos.

«Pagātnē es esmu cietusi no vardarbības, un jūs taču neredzat mani brīvajā laikā skraidām apkārt un nogalinām cilvēkus,» sacīja dziedātāja.

Dziedātāja izteica nostāju, ka izvarošanas notiek pārāk bieži un to upuriem ir jādod iespēja izteikties, un pauda prieku, ka var runāt to vārdā, kuri līdz šim nav sadzirdēti.

Rianna ir pievērsusies jautājumiem par vardarbību ģimenē arī citos skaņdarbos, tostarp dziesmā «Love the Way You Lie», kuru viņa izpilda duetā ar reperi Eminemu.

Dziesmas «Man Down» videoklips vēl nav parādījies arī interneta veikalā «iTunes», un tā pārstāvis sacīja, ka tas jāizlemj Rianas ierakstu kompānijai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu