Rianna iesūdzējusi tiesā bijušos grāmatvežus par miljonu zaudējumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Popdīva Rianna iesūdzējusi tiesā bijušos grāmatvežus, jo to darbības dēļ dziedātāja esot zaudējusi vairākus miljonus dolāru.

Manhetenas federālajā tiesā uzsāktā tiesas procesa ietvaros 24 gadus vecā dziedātāja un viņas koncertturneju kompānija «Tourihanna» pieprasa kompensāciju un radušos zaudējumu atlīdzināšanu no grāmatvedības firmas «Berdon LLP» un tās bijušajiem darbiniekiem Maikla Mitnika un Pītera Gunisa.

Lietas materiālos minēts, ka laikā no 2005.līdz 2010.gadam firma radījusi «nozīmīgus finansiālus zaudējumus», pieprasot «pārmērīgu» komisijas maksu no Rianas 2010.gada turnejas «Last Girl on Earth Tour». Grāmatveži vainoti arī kļūdainā nodokļu nomaksāšanā un saņemto honorāru neapkopošanā.

«Laikā no 2005.līdz 2010.gadam «Tourihanna» cieta nozīmīgus finansiālus zaudējumus apsūdzētā kļūdainas finansu vadīšanas un citu darbību un nolaidības dēļ,» teikts lietas materiālos. 

«Berdon» Rons Storčs norādīja, ka kompānija nevar komentēt uzsākto tiesas prāvu. Ziņu aģentūrai «Reuters» neizdevās sazināties ar Mitniku un Gunisu.

Riannas menedžeris ieteica izmantot «Berdon» pakalpojumus, kad dziedātāja bija tikai 16 gadus veca - «nepilngadīgā ar strauji attīstošos karjeru mūzikā un bez mazākās izpratnes par finansu jautājumiem».

Tiesas materiālos minēts, ka grāmatveži slēpuši informāciju par popdīvas finansēm, turklāt izveidojuši līgumu, kas ļāva tiem saņemt daļu Rianas ienākumu.

Prasītāji norādīja, ka «The Last Girl on Earth» koncertturnejas laikā dziedātāja «Berdon» dēļ zaudējusi vairākus miljonus dolāru.

Aplēsts, ka laikā no 2007.līdz 2010.gadam grāmatvedības kompānija guvusi 23 procentus koncertturneju peļņas, turpretī Riana nopelnījusi tikai sešus procentus.

Kompānija reti apkopoja informāciju par Riannas finansēm. Laikā no 2008.līdz 2009.gadam grāmatveži bija saglabājuši tikai divus līdz četrus procentus dziedātājas personisko rēķinu, teikts lietas materiālos.

Tā neapkopoja informāciju par nesamaksātiem honorāriem, kā arī radīja zaudējumus nepareizas vai novēlotas nodokļu nomaksas dēļ, liecina tiesas materiāli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu