Ridlijs Skots gatavs uzņemt kulta filmas «Blade Runner» turpinājumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Britu kinorežisors Ridlijs Skots piekritis uzņemt savas 1982.gada kulta filmas «Blade Runner» («Pa naža asmeni») turpinājumu, vēsta kino industrijas mediji.

Saskaņā ar vietnes «Deadline.com» rīcībā esošo informāciju Ridlijs Skots piekritis gan režisēt, gan producēt jauno filmu, ko uzņems kino producentu kompānija «Alcon Entertainment». Kompānija iegādājās tiesības uz franšīzi šā gada martā.

Oriģinālajā zinātniskās fantastikas filmā, kuras pamatā ir Filipa K.Dika romāns «Do Androids Dream of Electric Sheep?», darbība norisinās Losandželosā šobrīd jau nemaz ne tik tālajā 2019.gadā. Līdz 2019.gadam gēnu inženierija ir attīstījusies tiktāl, ka cilvēki spējuši radīt cilvēku kopijas - replikantus. Tie ir aizliegti uz Zemes un tiek izmantoti bīstamu darbu veikšanai, kā arī apkalpojošā un izklaides sfērā, taču tikai ārpuszemes kolonijās. Replikantus, kas pārkāpuši aizliegumu un atgriezušies uz Zemes, izķer speciālas policijas vienības. Tādā vienībā strādā arī filmas galvenais varonis Riks Dekarts, ko nospēlēja Harisons Fords.

Kad oriģinālā filma iznāca uz kinoteātru ekrāniem, lielus panākumus tā neguva, - ar 28 miljonu ASV dolāru lielu budžetu tā ieņēma tikai 32 miljonus, tomēr laika gaitā tā kļuva par zinātniskās fantastikas kino klasiku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu