Rīdzinieki varēs uzzināt, kur rodas piens un olas (21)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

14.septembrī no plkst.10.00-20.00 Krasta ielā no Dzelzceļa tilta līdz Spīķeru kvartālam, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP) aicina visus interesentus uz pasākumu KLP - Lauki ienāk pilsētā, lai izjustu lauku un lauksaimniecības klātbūtni pilsētas vidē - Latvijas galvaspilsētā - Rīgā, informēja Krista Garkalne, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) sabiedrisko attiecību speciāliste!

LOSP galvenā aktivitāte tiks vērsta uz pasākuma lopkopības stenda darbību, kur jebkurš varēs iepazīties, redzēt, sasmaržot, sajust, sataustīt lopkopības nozares specifiku un atšķirību uz pārējo lauksaimniecības nozaru fona.

Lopkopības stendā no dažādām Latvijas vietām ieradīsies tādi lauksaimniecības dzīvnieki un mājputni, kā - govis, gaļas liellopi, zirgi, sivēni, kazas, aitas, truši, pīles, zosis un vistas. Bērni un jaunieši varēs piedalīties spēlēs un pārbaudīt savas zināšanas par lauksaimniecības lomu un pielietojumu ikdienā, jo liela daļa bieži pat nenojauš, ka produkta izcelsme ir lauki, nevis veikala plaukts. Kad zināšanas par lauksaimniecības lomu ikdienas dzīvē būs pārbaudītas, būs iespēja arī piedalīties lauksaimniecības produktu degustācijās - izgaršojot Latvijas lauku labumus!

LOSP projektu vadītāja Sarmīte Babāne: "Šis pasākums Rīgā ir piektais un vislielākais pārbaudījums gan mums, kā lauksaimnieku organizācijai, gan protams arī lopkopjiem, kas vedīs savus mājlopus uz galvaspilsētu. Jūs esat redzējuši kā cērp aitu, esat redzējuši cālīšus inkubatorā, un sivēnus īstā aizgaldā? Neesat? Atnāciet uz Krastmalu šo sestdien un varēsiet to redzēt. Līdz šim Liepājā, Daugavpilī, Valmierā un Jelgavā mums viss izdevās un mēs ticam, ka rīdzinieki atbalstīs mūs ar savu klātbūtni, priecāsies par iespēju pabūt lauku vidē, būdami Rīgā."

Uz tikšanos Rīgā - pasākuma lopkopības stendā!

http://www.laukiienakpilseta.lv/programma.html

Informatīvās kampaņas mērķis ir popularizēt lauksaimniecības lomu un neatsveramo nozīmi visas sabiedrības labā, tajā skaitā, bērniem un jauniešiem veidot izpratni par lauksaimniecības produktu daudzveidību un plašo produktu klāstu, ko ikviens lieto ikdienā, bet neaizdomājas, ka visa pirmsākums ir lauku sēta, saimniecība un lauku vide.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu