Riekstiņš domā, ka pasaulē gaidāms terorisma uzliesmojums

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo/R.Oliņš

Osama bin Ladens bija kā simbols tiem cīnītājiem, kuri terorismu izvēlējušies par savu dzīves moto, un šī simbola loma bija milzīga, intervijā «Rietumu radio» sacīja Latvijas vēstnieks NATO Māris Riektiņš. Viņš uzskata, ka īstermiņā daudzviet pasaulē sagaidāms terorisma uzliesmojums.

«Osamas bin Ladena kā simbola loma bija milzīga un no tāda viedokļa raugoties viņa likvidēšana ir solis uz priekšu cīņā ar globālo terorismu. Ko tas nozīmē īstermiņā? Te nu eksperti domas ir vienotas, ka īstermiņā varētu sagaidīt terorisma uzliesmojumu daudzviet pasaulē,» sacīja Riekstiņš.

Viņš norāda, ka bin Ladena likvidēšanas faktu NATO vērtē pozitīvi, taču atzīst, ka pēdējos gados, ņemot vērā viņa fizisko izolētību no ārpasaules, Osamas bin Ladena loma nebija tik liela kā «Al Qaeda» dibināšanas pirmsākumos.

Kā uzskata Riekstiņš, pasaulē varētu notikt terora akti, ko «varbūt neorganizēs «Al Qaeda» vai citas teroristu organizācijas, bet individuāli teroristi, kuri simpatizējot bin Ladenam un tādā veidā personīgi centīsies atriebties».

Atbildot uz jautājumu, kādi būs turpmākie soļi terorisma apkarošanā, Riekstiņš sacīja NATO galvenokārt fokusējas uz operāciju Afganistānā. «Šogad ir sākts pārejas process, kad atbildība par drošību dažādās Afganistānas provincēs tiek nodota pašu afgāņu rokās. Tieši šī pārejas procesa nodrošināšana būs galvenais NATO uzdevums cīņā ar terorismu, jo Afganistāna ir vieta, kurā teroristi varēja kalt savus plānus un trenēt kaujiniekus,» sacīja Riekstiņš.

Riekstiņš uzsver, ka Latvijai kā rietumu pasaules sastāvdaļai, terorisma draudi nav tikai abstrakts jēdziens un tā esot atbilde uz jautājumu, kāpēc Latvijas karavīri atrodas Afganistānā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu