Riekstiņš nākamnedēļ dosies vizītē uz Gruziju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP) nākamnedēļ, 12.maijā, dosies vizītē uz Gruziju, aģentūrai LETA apstiprināja ministra preses sekretāre Una Pušpūra.

Pušpūra skaidroja, ka aprīļa nogalē Riekstiņš, piedaloties Eiropas Savienības (ES) Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes sanāksmē, pauda satraukumu par saspīlējumu Gruzijas un Krievijas attiecībās un mudināja iekļaut šo jautājumu turpmākā ES un Krievijas dialoga dienas kārtībā.

Riekstiņš atzīmēja, ka pēdējā laika soļi no Krievijas puses, it īpaši pieņemtais lēmums par tiešo kontaktu sākšanu ar Abhāziju un Dienvidosetiju, nav draudzīgas kaimiņattiecības veicinoši un sarežģī situāciju reģionā. Toreiz politiķis aicināja savus kolēģus apsvērt iespēju doties uz Gruziju kopīgā vizītē.

Pašlaik ES prezidējošās valsts Slovēnijas ārlietu ministrs Dimitrijs Rupels ir atradis iespēju ierasties vizītē Gruzijā, lai uzklausītu tās viedokli par esošo situāciju.

Kā ziņots, kāds ES diplomāts pavēstījis, ka apmeklēt Gruziju, lai mēģinātu mazināt saspīlējumu starp Tbilisi un Maskavu, dosies arī Zviedrijas, Polijas un Lietuvas ārlietu ministri.

ES prezidētājvalsts Slovēnijas ārlietu ministrs Dimitrijs Rupels, Zviedrijas ārlietu ministrs Karls Bilts, Polijas ārlietu ministrs Radoslavs Sikorskis un Lietuvas ārlietu ministrs Petrs Vaitekūns svētdien pirms kopīgas došanās uz Tbilisi plānojuši tikties Viļņā, sacīja diplomāts.

Kāds Zviedrijas diplomāts apstiprināja, ka Bilts plāno doties vizītē, taču atteicās apstiprināt pārējo ministru vārdus un vai tā būs starpniecības misija konflikta noregulēšanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu