Rīgā 22 skolās atvērs klases ar nepietiekamu skolēnu skaitu (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejā šodien nolemts saskaņot 1. un 10.klašu atvēršanu 22 skolās, kurās minimālais skolēnu skaits klasē ir mazāks, nekā nosaka pašvaldības iekšējie noteikumi.

Vairums deputātu bija vienisprātis, ka situācija šajās skolās būtu jāanalizē papildus un par to nākotni būtu jālemj skolu tīkla optimizācijas komisijā, taču, tā kā līdz mācību gada sākumam palikušas tikai dažas dienas, nolemts saskaņot klašu atvēršanu ar nepietiekamu skolēnu skaitu.

Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane (GKR) gan uzsvēra, ka Izglītības, kultūras un sporta departamenta speciālistiem oktobrī un novembrī būtu jāapseko skolas, lai pārliecinātos, ka reālais skolēnu skaits nav vēl mazāks nekā izglītības iestāžu uzrādītais pretendentu skaits.

Pašvaldības iekšējie noteikumi paredz, ka pamatizglītības programmas apguvei vienā klasē pieļaujamais skolēnu skaits ir 20 līdz 34, bet vidējās izglītības programmas apguvei - 22 līdz 34.

Kopumā 22 Rīgas skolās skolēnu skaits ir zemāks, nekā paredzēts, - sešās skolās šogad trūkst pirmās klases skolēnu, bet 16 skolās - desmitās klases skolēnu, liecina Izglītības, kultūras un sporta departamenta apkopotā informācija.

Jankas Kupalas Rīgas Baltkrievu pamatskolā mācībām 1.klasē pieteikušies 11 skolēni, savukārt Rīgas Ukraiņu vidusskolā, kur iecerēts atvērt divas pirmās klases, varēs atvērt tikai vienu, jo mācībām 1.klasē pieteikušies 26 bērni.

Rīgas 54.vidusskolā pieteikušies 37 pirmklasnieki, Rīgas Herdera vidusskolā - 38, Rīgas 68.vidusskolā - 39. Šajās skolās Izglītības, kultūras un sporta departamenta speciālisti plāno saskaņot divu pirmo klašu atvēršanu. Rīgas Jāņa Poruka vidusskolā pieteikušies 49 pirmklasnieki, taču tajā ļaus atvērt trīs pirmās klases, jo skola atrodas divās ēkās - Gaujas ielā tiks atvērta viena 1.klase ar 14 skolēniem, Lībekas ielā - divas 1.klases ar 20 un 15 skolēniem.

2013./2014.mācību gadā 16 vidusskolās pretendentu skaits nav pietiekams vienas vai vairāk nekā vienas 10.klases atvēršanai. Mācībām Rīgas 19.vidusskolas 10.klasē pieteikušies 15 skolēni, Rīgas 65.vidusskolā - 16 jaunieši, Rīgas 32.vidusskolā - 20, tāpat kā Iļģuciema vidusskolā un Rīgas Krievu vidusskolā.

Līdzīgi kā citos gados, šodien saskaņota 10.klašu atvēršana ar zemāku skolēnu skaitu arī vairākās mazākumtautību skolās - Rīgas Ukraiņu vidusskolā, kur mācībām 10.klasē pieteikušies 11 skolēni, Šimona Dubnova Rīgas Ebreju vidusskolā, kur plāno mācīties 14 skolēni, Rīgas Itas Kozakēvičas Poļu vidusskolā ar 16 skolēniem un Rīgas Lietuviešu vidusskolā, kurā pieteikušies 20 skolēni.

Pa divām 10.klasēm ar nepietiekamu skolēnu skaitu šogad atvērs sešās skolās, kurās uzņemšana notiek divās atšķirīgās izglītības programmās. Rīgas 45.vidusskolā tiks veidotas divas 10.klases ar 21 un 15 skolēniem katrā, Rīgas 96.vidusskolā 10.klasē mācīsies pa 22 un 20 skolēniem, Rīgas Anniņmuižas vidusskolā vienā no desmitajām klasēm mācīsies 24, otrā - 17 skolēni, Rīgas Ostvalda vidusskolas 10.klasēs mācīsies 23 un 18 skolēni. Pa divām 10.klasēm atvērs arī Rīgas Juglas vidusskolā, kur pieteicies 41 skolēns, kā arī Rīgas 74.vidusskolā, kur mācības 10.klasē plāno uzsākt 40 skolēni.

Rīgas domē saskaņota divu 10.klašu atvēršana arī Rīgas 60.vidusskolā, kur mācībām pieteicies 41 skolēns.

Jau ziņots, ka pārāk zema skolēnu skaita dēļ divās Rīgas vidusskolās šogad neatvērs 10.klasi - mācībām Rīgas 69.vidusskolā un Rīgas Kristīgajā vidusskolā pieteikušies mazāk nekā puse no minimālā klases atvēršanai nepieciešamā skolēnu skaita.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu