Rīgā alus cenas sasniegušas Londonas līmeni

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Puslitra alus kausa cenai Vecrīgas vasaras kafejnīcās kāpjot līdz diviem latiem, Rīgas alus cenas strauji pietuvojušās Eiropas vidējai alus cenai un daudz neatpaliek no Londonas alus cenām, piektdien vēstī laikraksts «Diena». Savukārt, pēc portāla «Apollo» aprēķiniem, lejamā alus cenas Rīgā jau tagad sasniegušas Lielbritānijas galvaspilsētas cenu līmeni.

Portāls «Apollo» noskaidroja, ka Lielbritānijas galvaspilsētā pinte (~568 ml) alus maksā 2,40 britu mārciņas jeb aptuveni 2,14 latus. Tādējādi var secināt, ka lejamais alus Londonā ir tikpat dārgs kā Latvijas galvaspilsētā, jo alus pinte ir par 68 ml ietilpīgāka nekā Latvijā ierastais puslitra alus kauss.

Pēc «Dienas» aprēķiniem, Eiropas dārgākajā pilsētā Londonā alus puslitrs «Stella Artios» maksā 2,66 latus jeb par 66 santīmiem vairāk nekā «Aldara Zelta» alus Rīgā. Patlaban Rīgas āra kafejnīcās alus cenas pārsniedz šā iecienītā dzēriena cenas Berlīnē un Barselonā, raksta «Diena». Savukārt Čehijas galvaspilsētā Prāgā lejamais alus ir pat gandrīz četras reizes lētāks.

Pēc laikraksta veiktā iecienītāko alu cenu salīdzinājuma 16 Eiropas pilsētu āra kafejnīcās, dārgākais alus ir Parīzē, kur tā cena ir 4,74 lati par puslitru. Kaimiņvalsts Igaunijas galvaspilsētā Tallinā puslitrs izlejamā alus maksā 1,68 latus, savukārt Viļņā — tikai 1,12 latus.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu