Rīgā ar kultūras un sporta pasākumiem atzīmēs Starptautisko bērnu aizsardzības dienu (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Atzīmējot Starptautisko bērnu aizsardzības dienu, mazajiem rīdziniekiem, pusaudžiem, kā arī pilsētas viesiem sarūpēta plaša kultūras un sporta programma. Tajā ikviens varēs atrast sev interesējošu pasākumu, gan vērojot koncertuzvedumus, darbojoties radošajās darbnīcās, iesaistoties sportiskās aktivitātēs un piedaloties Pasaku rītā. Pasākumi notiks pilsētas centrā, kā arī tās apkaimēs.

Jau 31. maijā Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai veltīts pasākums «Jūras māte man vaicāja» no plkst. 14.00 līdz 17.00 notiks Vērmanes dārzā, kur koncertuzvedumā uzstāsies Rīgas interešu izglītības iestāžu kolektīvi, kā arī to uzaicinātie vieskolektīvi. Parka teritorijā darbosies gan radošās, gan atraktīvās un izzinošās darbnīcas: zīmēšana kopā ar mākslinieku Jāni Anmani, drošības jautājumi kopā ar Latvijas Sarkano krustu, erudīcijas spēles kopā ar Latvijas Dabas muzeju u.c.

1. jūnijā plašs pasākums ar kultūras programmu un tirdziņu gaidāms Kalnciema kvartālā, kurā koncertēs Latvijas Nacionālā teātra aktieri, būs klausāms «Pārdaugavas Priekšālasītāju» sniegums, vērojama multiplikāciju filmu programma. Kalnciema kvartālā darbosies arī radošās darbnīcas, būs iespēja piedalīties dārgumu meklēšanas spēlē un iepirkties tirdziņā.

Šajā pašā dienā bērni gaidīti arī Rīgas muzejos. Mazie rīdzinieki aicināti uz Rīgas porcelāna muzeju, kur notiks «Bērnu svētki porcelānijā». Tajā būs iespēja iesaistīties Porcelāna veidošanas darbnīcā, kā arī skatīties leļļu izrādes. Rīgas Jūgendstila muzejā 1. jūnijā Pasaku rītā bērni varēs tikties ar runci Albertu.

Īpaši interesants pasākums pilsētas bērniem varētu būt makšķerēšanas svētki «Jaunais makšķernieks», kas risināsies Lucavsalā, Bērnu un jaunatnes sporta skolas «Rīdzene» airēšanas bāzē. Pasākumā bērni un pusaudži kopā ar vecākiem varēs piedalīties makšķerēšanas sacensībās, kā arī zivju pazīšanas un zīmēšanas konkursā. Sacensību nolikums un pieteikšanās kārtība interneta vietnē www.sports.riga.lv.

Sportisks pasākums «Iebrauc vasarā kopā ar Getto Games» 1. jūnijā notiks arī laukumā pie Rīgas Kongresu nama, kur risināsies dažādi turnīri, būs skatāms ielu vingrotāju sniegums un labāko ielu deju grupu šovi. Pasākuma dalībnieku sportisko noskaņojumu uzturēs pasākuma vadītājs Renārs Zeltiņš un dīdžeju mūzika.

Starptautiskās bērnu aizsardzības dienas svinības turpināsies arī 2. jūnijā. Plašs pasākums «Gaismas pilij 100!» gaidāms atjaunotajā Kultūras pils «Ziemeļblāzma» parkā. Tajā apmeklētāji varēs iejusties pagājušā gadsimta gaisotnē, tikties ar vēsturiskiem personāžiem, kā arī izmēģināt savas prasmes dažādās interaktīvās darbnīcās un baudīt svētku koncertu.

2. jūnijā sportiski aktīvs pasākums notiks Mežaparka Zaļajā teātrī, kur apmeklētāji varēs līdzdarboties Mazā stiprinieka pasakainajos piedzīvojumos: radošajās darbnīcās, atrakcijās, sportiskās sacensībās un ģimeņu spēlēs. Būs arī muzikāli priekšnesumi, piepūšamās atrakcijas un lielās lelles.

Bērniem svētkus sarūpējuši arī vokālā grupa «Kolibri», kas 2. jūnijā Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā «Mazā ģilde» dziedās koncertā «Smieklu lietus».

Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai veltītos pasākumus atbalsta Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. Informācija par pasākumu norises vietu un laiku pieejama interneta vietnē www.kultura.riga.lv.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu