Rīgā atklāta vēl viena atjaunota māja

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

11.novembrī pēc renovācijas svinīgi tika atklāta daudzdzīvokļu dzīvojamā māja Rīgā, Anniņmuižas bulvārī 60. Daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas renovācija notika ERAF programmas «Daudzdzīvokļu māju siltumnoturības uzlabošanas pasākumi» ietvaros, portālu «Apollo» informēja Anita Bērziņa, DzĪB «AB60» valdes priekšsēdētāja. 

Mājas renovācijai tika piesaistīts Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzfinansējums 59 763,08 latu apmērā un mājas kopējās izmaksas bija 119 526,17 lati. 

Anita Bērziņa, DzīB «AB60» valdes priekšsēdētāja stāsta «Man ir liels gandarījums, ka gadu ilgais darbs pie šī projekta īstenošanas ir vainagojies ar rezultātu - ar skaistu, sakoptu māju, sakārtotām inženiersistēmām un mazākiem rēķiniem par siltumu. Mēs mājas 35 gadu jubileju sagaidīsim kā Eiropā - energoefektīvā un mūsdienu prasībām atbilstoša namā. Paldies mājas iedzīvotājiem par aktīvi dalību kopīgā mērķa īstenošanā.» 

Kā atzīmēja SIA «Mārupes logi» pārstāvis Arnis Āķis «Kopīgi ar SIA «REHAU» un projektēšanas biroju «Balts un Melns» izstrādātais inovatīvais renovācijas risinājums logu nomaiņai Anniņmuižas bulvārī 60 ietver kompleksu problēmu risinājumu, vienlaicīgi samazinot siltuma zudumus un nodrošinot kontrolētu pieplūdes ventilāciju dzīvojamās telpās, bez tam, tiek samazināti siltuma zudumi caur termiskajiem tiltiem visā logu perimetrā un mazāka būs arī pelējuma rašanās iespēja uz logu ailēm . Uzņēmumam šis bija pilotprojekts tieši daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku renovācijas jomā. Projektā iesaistīto sadarbības partneru gūtā vērtīgā pieredze sniedz papildus iespējas pacelt šādu ēku renovācijas projektus augstākā kvalitātes līmenī.«

Inese Romānova, DnB NORD Bankas Elizabetes filiāles direktora vietniece «Ir patiess prieks, ka DnB NORD Banka, finansējot renovācijas darbus, varēja piedalīties šī katram mājas iedzīvotājam nozīmīgā projekta īstenošanā. Ir patīkami šodien redzēt un novērtēt renovācijā ieguldīto līdzekļu un darba augļus - tagad Rīgā ir par vienu skaistu, sakoptu un energoefektīvu māju vairāk!»

Daudzdzīvokļu dzīvojamā māja Anniņmuižas bulvārī 60 ir 464.sērijas piecstāvu paneļu ēka, kura nodota ekspluatācijā 1975.gadā. Ēkā ir 45 dzīvokļi un tās kopējā lietderīgā platība 2934,50 m2. Mājas tehniskais nolietojums ir 35%. Ēkai tika veikta ēkas fasādes, pagraba cokola un bēniņu siltināšana un tika nomainīti logi dzīvokļos un koplietošanas telpās, kā arī tika veikts kāpņu telpas kosmētiskais remonts. Projekta ietvaros tika renovēta apkures sistēma, nomainot apkures radiatorus un uzstādot termoregulējošos ventiļus dzīvokļos un koplietošanas telpās.

Siltumenerģijas patēriņš pirms renovācijas bija 265 MWh/m2 un plānotais siltumenerģijas ietaupījums pēc renovācijas būs līdz 50 %.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu