Rīgā atsevišķās DUS dīzeļdegvielas cenas krietni samazinātas (26)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Piektdien Rīgā atsevišķās dažādu tīklu degvielas uzpildes stacijās (DUS) dīzeļdegvielas cenas ir krietni samazinātas, piemēram, «Neste» degvielas uzpildes stacijā litrs maksā 91,7 santīmus, bet ar lojalitātes karti - 89,7 santīmus litrā, liecina «Nozare.lv» rīcībā esošā informācija.

Zemākā dīzeļdegvielas cena atsevišķos DUS «Statoil» un «Lukoil» arī ir tikai 92 santīmi.

Lielākajā daļā DUS dīzeļdegviela gan ir krietni dārgāka, piemēram, «Neste» - 93,7 santīmi, bet «Lukoil» - 95,4 santīmi, liecina LETA cenu aptauja.

Kā ziņots, vakar degvielas tirgotāji «Statoil» un «Neste» samazināja dīzeļdegvielas cenu par vienu santīmu litrā. Vēl marta sākumā dīzeļdegvielas cena, piemēram, atsevišķos «Statoil» DUS sasniedza pat 96,9 santīmus.

«Statoil Fuel & Retail Latvia» degvielas produktu attīstības vadītājs Viesturs Astičs skaidro, ka cenu samazinājums veikts, ņemot vērā gan naftas, gan degvielas produktu cenu samazinājumu pasaules biržās.

To savukārt veicinājuši ASV Enerģētikas departamenta publicētie dati par naftas rezervju pieaugumu ASV, kas liecina par augstāko naftas rezervju līmeni ASV kopš 1982.gada. Tāpat cenu ietekmēja starptautiskās Enerģētikas aģentūras veiktais kopējā naftas pieprasījuma prognožu samazinājums, ņemot vērā lēnāku, nekā gaidīts, ekonomisko izaugsmi pasaulē.

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu