Rīgā bērnudārza teritorijā mazulis iekrīt desmit metrus dziļā kanalizācijas šahtā (223)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Edijs Pālens/LETA

Šodien Rīgā, Vecmīlgrāvja mikrorajonā, kāda trīs gadus veca meitenīte pastaigas laikā pa bērnudārza teritoriju iekritusi 10-12 metrus dziļā kanalizācijas šahtā.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta preses pārstāve Inga Vetere, izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts plkst.11.22. Kad glābēji un mediķi ieradās bērnudārzā, meitenīti no kanalizācijas akas jau bija izcēluši tuvumā strādājošie vīrieši. Bērns bija lauzis kāju un guvis galvas traumu.

Meitenīte šobrīd atrodas Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā, un viņai tiek veikta augšstilba operācija, aģentūrai LETA pastāstīja slimnīcas pārstāve Ilze Reinika. Kopumā bērna stāvoklis ir vērtējams kā stabils, bet pāris dienas viņa ārstēsies slimnīcā.

Negadījums noticis laikā, kad audzinātāja vedusi bērnus pastaigāties pa bērnudārza pagalmu. Pagaidām neesot skaidrs, kāpēc kanalizācijas šahtai nebija uzlikts vāks. Iepriekš tas esot bijis savā vietā. Izskanējuši neoficiāli minējumi, ka vāks varētu būt nozagts.

Kā aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē, nelaimes gadījums noticis Rīgas pašvaldības 21.pirmsskolas izglītības iestādē «Laimiņa», Kalngales ielā 2. Domes sabiedrisko attiecību speciāliste Dzintra Āboliņa norādīja, ka saskaņā ar pastāvošo kārtību pašvaldības bērnudārzos jābūt atbildīgajai personai, kas pirms bērnu laišanas pastaigā pārbauda apkaimi un tās drošību.

Rīgas vicemēra Andra Amerika (GKR) padomnieks Mareks Gailītis aģentūrai LETA pastāstīja, ka pašvaldībā jau saņemts bērnudārza direktores Martas Krivānes dienesta ziņojums, kurā viņa norāda, ka bērnudārza teritorija pirms bērnu došanās pastaigā ir tikusi apsekota, taču vaļējo kanalizācijas lūku bērnudārza darbinieki nav pamanījuši. Arī no bērnudārza apsarga neesot saņemta informācija, ka bērnudārza teritorijā būtu viesojušās nepiederošas personas, kas varētu būt nozagušas šahtas vāku.

Notikušais izraisījis arī Amerika interesi, un vicemērs pieprasījis skaidrojumu arī no atbildīgā Izglītības, kultūras un sporta departamenta, kā šāda situācija varēja izveidoties, un gadījumā, ja tiks konstatēta bērnudārza amatpersonu nolaidība, tiks izvērtēta viņu atbildība un atbilstība amatam un lemts par turpmāko rīcību.

Tikmēr, lai noskaidrotu negadījuma apstākļus, tostarp, kādēļ šahtai nebija vāka, Valsts policija Rīgas Ziemeļu rajona iecirknī sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma nodaļas par noziegumiem pret personas veselību, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis.

Komentāri (223)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu