Rīga Eiropas Mobilitātes nedēļā uzsvērs svaiga gaisa nozīmi (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EnvironmentBlog, CC BY-NC-ND 2.0

Rīgā šodien sākusies tradicionālā Eiropas Mobilitātes nedēļa, un galvaspilsētā tā aizritēs, uzsverot svaiga gaisa nozīmi, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Rīgas Eiropas Mobilitātes nedēļa norisināsies no 16. līdz 22.septembrim ar saukli «Svaigs gaiss - tā ir Tava izvēle!», tāpēc departaments ar sadarbības partneriem piedāvās rīdziniekiem un pilsētas viesiem dažādas izklaidējošas un izglītojošas akcijas un pasākumus, lai uzrunātu sabiedrību un pievērstu uzmanību gaisa piesārņojumam pilsētā un alternatīviem pārvietošanās līdzekļiem.

Lai pievērstu uzmanību sabiedriskā transporta nozīmei un tā nepieciešamību ikdienā, šonedēļ pieturvietās tiks organizēta vēl nebijusi akcija «Stopmob». Visas nedēļas garumā pieturvietās dejotāji sniegs priekšnesumus, ar deju paudīs cilvēku emocijas un prasmes dažādos deju stilos, piemēram, hip hop deju kultūras, laikmetīgās un svinga dejas, austrumu deju stilos.

Savukārt, lai pārliecinātos, kurš transporta līdzeklis rīta stundā ir vispiemērotākais pilsētvidei, kad ir visblīvākā satiksme, tiks organizētas sacensības. Tajās piedalīsies Rīgas domes amatpersonas, sabiedrībā pazīstamas personības, lai, izmantojot dažādus transporta līdzekļus, dotos eksperimentālā braucienā no mikrorajoniem uz centru. Tāpat nedēļas laikā tiks organizētas saliekamo velosipēdu sacensības, rīkotas veloekskursijas, velosacensības bērniem un ģimenēm.

Svētdien, 22.septembrī, notiks tradicionālā «Diena bez auto», kuras laikā tiks rīkotas velobraucēju brokastis. Brokastu laikā tiks atklāta pirmā publiskā velo pašapkalpošanās darbnīca un pumpis, apmeklētāji varēs iepazīties ar elektrovelosipēdiem, darbosies velo tirdziņš un citas aktivitātes.

Eiropas Mobilitātes nedēļas pasākumus Rīgā organizē Satiksmes departaments sadarbībā ar nevalstiskajām organizācijām, privātiem uzņēmējiem, veloaktīvistiem un citiem, kuriem ilgtspējīgas mobilitātes attīstība pilsētā nav vienaldzīga.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu