Rīgā izveidos velojoslas, kas būtiski mainīs satiksmi pilsētā (113)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas ielās šovasar plānots iezīmēt vairākas jaunas velojoslas - pirmās no tām tiks izveidotas uz Brīvības, Elizabetes un Lāčplēša ielas, «Apollo» uzzināja Rīgas domes Satiksmes departamentā (RDSD).

Velojoslu ieviešana būtiski mainīs satiksmes organizāciju pilsētas centrā, tiks samazināts autostāvvietu skaits, un arī brauktuves joslu skaits samazināsies.

Rīgas domes uzdevumā neatkarīgs pilsētplānošanas eksperts Toms Kokins izstrādā koncepciju un shēmu, lai jau pavasarī Rīgas centrā izveidotu ērtu velojoslu tīklu.

Plānota iecere velosipēdistiem paredzēt vietu arī uz Vanšu tilta.

Lai ieviestu šādas izmaiņas, nepieciešama rūpīga situācijas izvērtēšana, tostarp jārisina autostāvvietu problēmas. Piemēram, uz Vanšu tilta patlaban atļautais braukšanas ātrums ir 70 kilometru stundā, un bieži vien autovadītāji to pārsniedz, braucot ar ātrumu līdz pat 90 un vairāk kilometriem stundā. Tāpēc, ieviešot atsevišķas velojoslas uz Vanšu tilta, būtu jādomā par papildu drošības elementiem velosipēdistiem.

‍Ņemot vērā, ka satiksmes organizācijā plānotas būtiskas izmaiņas, autovadītājiem un velobraucējiem, šogad paredzēta informatīva kampaņa par satiksmes izmaiņām.

‍Lai ieviestu plānotās izmaiņas, būs nepieciešams veikt arī virkni grozījumu likumdošanā. Šobrīd notiek pārrunas ar satiksmes drošībā iesaistītajām valsts institūcijām, lai veiktu grozījumus nepieciešamajā tiesiskajā regulējumā un termins «velojosla» tiktu ieviests Ceļu satiksmes noteikumos, Latvijas valsts standartos un citos normatīvajos aktos.

Komentāri (113)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu