Rīgā notiks Bērnu svētki

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Vismaz 2000 bērnu šajā svētdienā, 29.maijā, Vecmīlgrāvī Rīgas 31. vidusskolas teritorijā piedalīsies galvaspilsētas vērienīgākajā pasākumā bērniem. Tajā piedalīsies arī mākslinieki, kultūras darbinieki, vecāki, Vecmīlgrāvja iedzīvotāji un viesi, portālu «Apollo» informēja Kārlis Bikšus, projekta vadītājs.

Vasaras sezonā Rīgā notiek daudzi desmiti ievērojami un plaši pasākumi, taču neviens veltīts bērniem, kur visas dienas garumā viņi varētu atpūsties, izklaidēties un arī izglītoties. Tieši tādēļ bērnu pasākums visai dienai Vecmīlgrāvī ir svarīgs Rīgas nākotnei. Bērni tiek aicināti arī no citām pilsētas daļām.

Pasākumu vadītāji: rūķis Šostiks Bostiks un lieljūru pirāts. Plkst. 11.00 notiks bērnu svētku atklāšana ar gājienu pa svētku teritoriju pūtēju orķestra pavadībā.

Bērnu svētku pasākums notiks trijās daļās: izklaidējošā, radošā, izglītojošā, kuras norisinās paralēli visu svētku garumā. Gan uz skatuves, gan paralēlajās aktivitātēs varēs piedalīties dažāda vecuma bērni.

Šajā dienā no plkst. 11.00 līdz plkst. 16.00 bērni, jaunieši un arī pieaugušie varēs piedalīties vairākos desmitos pasākumu. Lūk neliels ieskats tajos:

• Būs radošās darbnīcas, kurās tiek veidotas gleznas no PET Baltija pārstrādāto plastmasas pudeļu gabaliņiem.

• Zaļā Punkta orentēšanās sacensības- ģimenēm, atrodi slavenākos Vecmīlgrāvja objektus un pudeļu šķirošanas vietas

• Koka rotaļlietas, karuselis

• Vizināšanās ar zirgu pajūgu, piepūšamās bērnu atrakcijas

• Radošie stendi - bērniem iespēja darboties ar papīru, krāsām, baloniem un daudz citām lietām, iepazīties ar Vecmīlgrāvja vēsturi ar īpašas spēles palīdzību

• CSDD organizēta īpaša velosipēdistu trase, kurā bērni un arī pieaugušie varēs novērtēt braukšanas prasmi, kā arī uzzināt vairāk par drošību uz ielas

• Bambusa trauku apgleznošana

• Leļļu Teātra izrāde

• Perkusionistu priekšnesumi

• Olgas Rajeckas Disenīte

• Velo kaskadieru priekšnesumi

• Pasaku tēli, kuri iesaista bērnus dažādās rotaļās

Pasākuma Zaļā osta - bērnu svētki galvenais notikums būs ceļojums par Zaļo ostu. Ejot un meklējot pa kartēs atzīmētajiem maršrutiem un orientējoties pēc zīmēm un norādēm, jāapmeklē dažādas aprīkotas Zaļās ostas vietas un jāizpilda neparasti uzdevumi. Par paveikto katrs dalībnieks saņems apliecinājumus, un, sakrājot visus, varēs saņemt balvu.

Bērnu svētki Ziemeļblāzmā ir sena tradīcija, un šogad tie notiks jau 103.reizi. Bērnu svētku tradīcijas aizsākšanā liela nozīme ir Vecmīlgrāvja kultūras dzīves veidotājiem Augustam Dombrovskim (šogad 166) un Martai Rinkai (šogad 161).

Marta Rinka un Augusts Dombrovskis pirms vairāk kā 100 gadiem aizsāka Bērnu svētku organizēšanas tradīciju Vecmīlgrāvī, bet tagad to turpina Rīgas Brīvostas pārvalde, piedaloties svētku organizēšanā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu