Rīgā notiks īpašs Lāčplēša dienas koncerts (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau 21. gadu pēc kārtas - 11. novembra Lāčplēša dienas vakarā tradicionālajai svecīšu nolikšanai Daugavmalā rīdziniekus un pilsētas viesus noskaņos sieviešu koris «Sapnis», kurš sniegs patriotisku koncertu Rīgas Svētā Pētera Baznīcā. Programmā pazīstamu pašmāju komponistu dziesmas tēvzemei.

Koncertam šogad dots nosaukums «Rīga, Rīga, stiprā pils», atsaucoties uz Raiņa dzejas rindām, kas vēstī: «Rīga, Rīga, stiprā pils, Pašā galā zelta gailis. Sarkanbaltās debesīs. Atviz trijas zelta zvaigznes.»

Īpašajam Lāčplēša dienas koncertam koris «Sapnis» ir sagatavojis speciālu koncertprogrammu, kas priecēs gan vecāko paaudzi, gan jaunatni, veicinot visas Latvijas valsts vēsturiskās piemiņas saglabāšanu un radot patriotrisku pacēlumu Latvijai zīmīgajos svētkos.

Koncertā koris un viesmākslinieki ir gatavi radīt gan līdzpārdzīvojumu, tautas vēstures smagākās lapaspuses pāršķirot, gan palīdzēt rast jaunu, gaišu un cerīgu iedvesmu mūsu valsts nākotnei. Koris diriģentes Ivetas Rīsmanes-Lūses vadībā dziedās latviešu komponistu dziesmas – būs baudāmi Imanta Kalniņa, Jāņa Lūsēna, Ērika Ešenvalda, Alfrēda Kalniņa un Selgas Mences skaņdarbi.

Koncertā piedalīsies arī Jaunais Rīgas Vīru koris, Latvijas Nacionālās Operas solisti Baiba Berķe un Raimonds Bramanis, bet kā īpašs pārsteigums tiks atskaņoti latviešu komponistu skaņdarbi klavierēm četrrocīgi pianistes Ilzes Zvaigznekalnes un Daces Rīsmanes izpildījumā. Koru mākslinieciskā vadītāja Baiba Danovska, kormeistari Maija Feldmane un Einārs Verro.

«Sapnis» ir viens no pazīstamākajiem Latvijas sieviešu koriem, kurš 25 gadu pastāvēšanas laikā pamanījies plūkt uzvaras laurus kā pašmāju koru skatēs, tā ārzemju konkursos. Šī gada Dziesmu svētkos «Sapnis» ieguvis godpilno ceturto vietu visu Latvijas sieviešu koru konkurencē. Klausītāji allaž novērtē kora skanējumu, kas apvieno profesionalitāti ar patiesām emocijām un sirsnību, padarot «Sapņa» koncertus par skaistiem svētkiem kā mūzikas gardēžiem, tā vienkāršiem klausītājiem.

  • Koncerts notiks 2013.gada 11. novembrī 19.00 Rīgas Svētā Pētera baznīcā, ieeja ir bezmaksas.
Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu