Rīgā par 670 000 latu remontēs RPP un IeM ēkas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Rīgas domes Īpašuma departaments šogad ieguldīs 670 000 latu Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) un pašvaldības īpašumā esošo Iekšlietu ministrijas (IeM) iestāžu ēku remontdarbos. Šādu departamenta priekšlikumu atbalstīja Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteja.

Īpašuma departamenta sagatavotajos dokumentos norādīts, ka RPP lietojumā esošajās ēkās 2011.gadā plānots veikt dažādu veidu remontdarbus kopā par 500 000 latu.

Par šo summu plānots renovēt RPP ēku Spilvas ielā 21, sakopt policijas ēkas E.Smiļģa ielā 48 fasādi, žogu un teritoriju, izveidot noliktavas telpas RPP ēkā Dzirciema ielā 24, renovēt jumtu policijas ēkai Ludzas ielā 13/15, kā arī renovēt glābšanas stacijas «Ķīšezers» ēku un molu un izbūvēt kanalizācijas sūkņu staciju glābšanas stacijai «Vecāķi».

Savukārt divās Rīgas pašvaldības īpašumā esošajās ēkās, kas nodotas Iekšlietu ministrijas iestāžu lietojumā, plānota renovācija kopā par 170 000 latu. Paredzēts renovēt jumtu, jumta stāvu un fasādi Valsts policijas Rīgas Kurzemes iecirkņa ēkai Daugavgrīvas ielā 32/34, kā arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta ēkas fasādi Maskavas ielā 3/5.Finansējumu RPP un pašvaldības īpašumā esošo IeM iestāžu ēku remontdarbiem plānots piešķirt no Rīgas pašvaldības 2011.gada budžeta programmas «Rīgas domes Īpašuma departamenta darbības un nekustamā īpašuma izmantošanas procesu nodrošinājums».

Komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais (LPP/LC) uzskata, ka pēdējos desmit gados šis būs lielākais naudas ieguldījums RPP apsaimniekotajās ēkās. Tām sen jau bijis nepieciešams remonts un pārbūve, un, tā kā drošība un kārtība ir domes darba prioritāte, šogad šis darbs tikšot veikts.

«Kas attiecas uz IeM iestāžu apsaimniekoto ēku remontu - parasti šādus izdevumus sedz no īres maksas, taču mēs no policistiem un ugunsdzēsējiem iekasējam tikai simbolisku samaksu. Tomēr uzskatām par iespējamu veikt remontdarbus par domes budžeta līdzekļiem, jo šo dienestu darbība notiek rīdzinieku interesēs,» pauda Turlais.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu