Rīgā pie AB dambja plāno būvēt jahtu ostu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Somijas un Latvijas kopuzņēmums «Maritenek Latvia» iecerējis pie viesnīcas «Radisson Blu» un AB dambja Daugavā veidot jahtu piestātni un aktīvās atpūtas kompleksu, kopā projektā ieguldot 500 000 eiro (350 000 latu), aģentūra LETA uzzināja Rīgas domes Investīciju un uzņēmējdarbības veicināšanas padomes sēdē.

Kā informēja SIA «Maritenek Latvia» pārstāve Natālija Rasponomarjova, iecerētā piestātne būtu 200 metru gara, kur būtu vietas 18 jahtām un motorlaivām, kā arī atrastos peldošs atpūtas un rekreācijas komplekss.

Projektu varētu realizēt divos posmos līdz 2012.gadam, un tas dotu 20 jaunas darba vietas.

Padome atzina, ka pašlaik nav izstrādāts tiesiskais regulējums piestātņu izveidošanai, tādēļ jau esošās piestātnes atrodoties ne visai legālā stāvoklī.

Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs (SC) norādīja, ka ir jāizstrādā jauni saistošie noteikumi par ūdens akvatorijas apsaimniekošanu. Bez šiem noteikumiem krastmalu piestātņu veidošanai izmatot nevarēs, skaidroja Dolgopolovs.

Pēc saistošo noteikumu pieņemšanas būs jārīko konkurss piestātņu izveidošanai, atzina padome. Saistošos noteikumus plānots izstrādāt divu mēnešu laikā.

LETA jau ziņoja, ka «Maritenek Latvia» iecerējis Ķīšezera krastā pie Mežaparka būvēt jahtu ostu, investējot vairāk nekā 600 000 latu. Pašlaik notiek ostas izveidošanas darbi.

Kā informēja Rasponomarjova, uzņēmums nākamo piecu gadu laikā iecerējis veidot Latvijā jahtu un ūdenstūrisma piestātņu tīklu.

Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC) iepriekš norādīja, ka vajadzētu piedomāt pie dabas doto iespēju izmantošanas. «Mums ir daudz iespēju attīstīties, pie ūdens līdz šim neviena normāla atpūtas vieta nav izveidota,» teica Šlesers, piebilstot, ka daudzās vietās būtu jāveido šādas ostiņas.

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, 50% daļu SIA «Maritenek Latvia» pieder Somijas uzņēmumam «Maritenek Finland», 45% - Vjačelslavam Spriševskim, bet 5% - Danatam Petrenko.

Uzņēmums reģistrēts 2004.gadā, tā pamatkapitāls ir 5000 latu.

Kā teikts uzņēmuma interneta mājaslaspā, «Marinetek» ir jahtu/kuteru piestātņu aprīkojuma ražotājs un izplatītājs Eiropā, piedāvājot pontonu un to aksesuāru risinājumu klāstu pasaulē, sākot ar viegliem koka konstrukciju pontoniem līdz pat stipriem moliem/viļņlaužiem.

Pontoni tiek ražoti Somijā, Latvijā, Horvātijā, Portugālē un Dubaijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu