Rīgā pirmo reizi koncertēs «Zemes balss» Peruquois un Prafuls

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Ceturtdien, 16. jūnijā Sapņu Fabrikā norisināsies Latvijā vēl nebijis un nedzirdēts muzikāls notikums – dziedātājas Peruquois, visā pasaulē zināmas kā «Zemes balss» un saksofonista Prafula koncerts. 

Festivāla «Gara Vasara» ieskaņās Latvijas klausītājiem tiks piedāvāta mūzika, kas atver, pamodina un transformē. Priekšnesums – muzikāls pārdzīvojums, kas atbruņo, attīra, aizved no ikdienas un ieved pasaulē, kurā garīgums tik harmoniski savijās ar juteklību.

Pasaulē Peruquois tiek dēvēta par pašu Zemes balsi – tik piesātināts, pirmatnējs, emocionāls un vienlaikus meistarīgs ir viņas dziedājums, kas sajūsminājis, uzrunājis un aizkustinājis klausītājus visos pasaules kontinentos. Par viņas daiļrades lūzuma punktu var uzskatīt 90to gadu sākumu, kad Austrālijā pazīstamā džeza dziedātāja, nolēma pievērsties pasaules mūzikas tradīciju izpētei un atdzīvināšanai. Vairāk kā 11 gadus viņa apguvusi indiāņu tradicionālos dziedājumus, pēdējos gados paralēli pievēršoties arī indiešu klasiskās mūzikas aicinājumam, un visas inspirācijas integrējot savā īpašajā, unikālajā balss skanējumā.

Kopā ar saksofonistu Prafulu radīts projekts «Breathing Love», kas presē bieži dēvēts arī par Tīro tantru, tik uzskatāmi tas nojauc barjeru starp mākslinieku un klausītāju, ikvienai skaņai atbalsojoties un vibrējot cilvēkā.

Dziedātājas Peruquois  un vēja instrumentālista Prafula mūzika pārņem ar reibinošām austrumu un rietumu nokrāsām, maģisko senās Indijas klasiku ar svaigu  džeza izsmalcinātību. Kopā esot, viņi piedāvā dievišķo sievišķo un vīrišķo muzikālu transmisiju ideālā harmonijā. 

«Ja Jūs vēlaties izjust garīgu pacēlumu un būt transformēti caur mūziku, tā ir Jūsu iespēja», vēsta organizatori.

Vairāk informācijas «garavasara.com».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu