Rīgā sāksies dažādi Lieldienu koncerti un pasākumi ģimenēm ar bērniem (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pēlens/LETA

Rīgā no šodienas sāksies dažādi Lieldienu koncerti un pasākumi ģimenēm ar bērniem, radošās darbnīcas un izstādes, kas notiks dievnamos, kultūras centros, muzejos, parkos un laukumos Rīgas centrā un apkaimēs, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Rīdzinieki un pilsētas viesi atbilstoši savai gaumei varēs apmeklēt pasākumus kā garīgās, tā arī tautiskās noskaņās. Gandrīz visi pasākumi būs bez maksas.

Kultūras un tautas mākslas centrā «Ritums», Laimdotas ielā 42, mazuļi šodien no plkst.16 līdz 18 aicināti uz pasākumu «Zaķu Lieldienas Laimdotas ielā», savukārt Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā «Mazā ģilde» plkst.19 notiks vīru kora «Frachori» garīgās mūzikas koncerts «Adoramus Te Christe», kurā kā solisti piedalīsies Jolanta Strikaite, Romāns Poļisadovs un Guntars Ruņģis.

Rīt, Lielajā Piektdienā, 18.aprīlī, notiks Lielās Piektdienas lūgšanu gājiens «Ekumeniskais krusta ceļš», kas no plkst.11.30 līdz 14.30 virzīsies maršrutā no Svētā Jēkaba katedrāles gar Jēkaba kazarmām, Bastejkalnu, Latvijas Nacionālo operu, Okupācijas muzeju līdz Doma laukumam. Plkst.17 Vecajā Svētās Ģertrūdes baznīcā notiks Rīgas kamerkora «Ave Sol» koncerts ar solistu Jāni Kurševu, bet pie ērģelēm muzicēs Aigars Reinis. Svētā Pētera baznīcā šajā laikā notiks ASV jauniešu kora «Morris Knolls Chorale» koncerts «Agnus Dei».

Sestdien, 19.aprīlī, no plkst.10 līdz 16 Kalnciema kvartālā, Kalnciema ielā 35, norisināsies dažādi svētku pasākumi, spēles un rotaļas, radošās darbnīcas bērniem, bet no plkst.12 līdz 15 dziedās un spēlēs Vītolu ģimene. Savukārt Spīķeru kvartālā no plkst.11 līdz 19 būs dzirdama tradicionālās dziedāšanas grupas «Saucējas», folkloras kopas «Budēļi» un kapelas «Maskačkas spēlmaņi» koncerti, kā arī norisināsies radošās darbnīcas, teātra izrādes un rotaļas bērniem, amatnieku un mājražotāju izstrādājumu, stādu audzētāju produkcijas tirdziņš. VEF Kultūras pils Kamerzālē plkst.15 notiks folkloras kopas «Rija» 25 gadu jubilejai veltīts Lieldienu pasākums «Dzīves šūpolēs».

Sestdien un svētdien, 19. un 20.aprīlī, no plkst.11 līdz 18 Rīgas Porcelāna muzejā, Kalēju ielā 9/11, norisināsies «Lieldienu zaķa pagrabiņš» - no plkst.12 līdz 15 muzeja viesus sagaidīs Zaķis un muzeja Spoks, un no plkst.11 līdz 18 mākslinieces Diānas Boitmanes vadībā notiks porcelāna zaķīšu apgleznošanas darbnīca. Ieeja muzejā būs bez maksas, bet par dalību darbnīcā būs jāmaksā no 4,77 līdz 10,67 eiro.

Rīgas Jūgendstila muzejā 19. un 20.aprīlī plkst.15 notiks postfolkloras grupas «Vecpilsētas dziedātāji» Lieldienu koncerts.

Svētdien, 20.aprīlī, laukumā pie Brīvības pieminekļa no plkst.10 līdz 19 būs iespējams kārtīgi izšūpoties, bet Mazā Kalna ielas skvērā, Siena tirgū, no plkst.11 līdz 14 notiks pasākums ģimenēm ar bērniem «Ciemos pie Lieldienu zaķa», kura laikā notiks koncerts un rotaļas kopā ar folkloras kopu «Rija», lielā olu ripināšana, Lieldienu zaķa radošā darbnīca, apkaimes spēle «Iepazīsti Maskavas forštati», kā arī ekskursija «Lieldienas Maskavas forštatē».

Kultūras un atpūtas centrā «Imanta» plkst.14 uzstāsies folkloras kopa «Silavoti», deju kolektīvs «Imanta», mazie vokālisti, Latvijas Leļļu teātra aktieri Laila Kirmuška un Pēteris Šogolovs. Arī «Imantā» notiks radošās darbnīcas, olu ripināšana un citas aktivitātes

Kultūras pils «Ziemeļblāzma» parkā svētdien no plkst.14 līdz 16 uzstāsies folkloristi Valda Vītola, Zoja Heimrāte, Julgī Stalte un Andris Davidons, kā arī «Ziemeļblāzmas» bērnu un jauniešu deju kolektīvi «Bitīte», vidējās paaudzes deju kolektīvs «Auda» un senioru deju kolektīvs «Ziemeļblāzma», kā arī Tautas tēlotājmākslas studija «Ziemeļblāzma». Kultūras pils parkā tautas tradīcijās notiks danči un rotaļas, olu krāsošanas darbnīca un citas Lieldienu izdarības.

Savukārt VEF Kultūras pils Lielajā zālē plkst.14 notiks koncerts «Priecīgi kopā būt!», kurā piedalīsies bērnu tautas deju ansambļi «Dzintariņš», «Dzirkstelīte», «Uguntiņa» un «Pinymelis» no Lietuvas. Ieejas kartes iepriekš saņemamas Tautas deju un mūzikas klubā «Liesma», Brīvības ielā 70, bet papildu informācija pieejama pa tālruni 67313145.

Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā «Mazā ģilde» 20.aprīlī plkst.17 sāksies koncerts «Jaunās pavasara balsis», kurā piedalīsies Kristīne Gailīte, Jolanta Strikaite, Mihails Čuļpajevs, savukārt plkst.20 Rīgas Svētās Marijas Magdalēnas baznīcā, Klostera ielā 2, notiks baroka kora «Collegium Choro Musici Riga» koncerts ar baroka orķestra «Collegium Musicum Riga» solistiem diriģenta Māra Kupča vadībā.

Ieeja bez maksas.

Dažādi Lieldienu pasākumi turpināsies arī pirmdien, 21.aprīlī. Rīgas Kultūras centrā «Iļģuciems», Lidoņu ielā 27-k2, no plkst.12 līdz 14 norisināsies radošās darbnīcas Amatu namā, kurā piedalīsies tautas lietišķās mākslas studijas «Austra», «Ataudze», «Rītausma», «Atkalnis», «Ceplis», «Zīle», «Puduris», «Irbi», kā arī tautas glezniecības studija «Grīva». Pie kultūras centra notiks svētku pasākums, kurā uzstāsies Ilga Reizniece un Māris Muktupāvels, kapela «Hāgenskalna muzikanti», dejos «Latve». Kultūras centrā «Rītausma» no plkst.12 līdz 19 notiks pasākums «Ripinām, šūpojam, dejam».

Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā «Mazā ģilde» plkst.14 notiks jauniešu kora «Mūza» un zvanu ansambļa «Primus» koncerts «Ave Ovum», kurā piedalīsies solistes Sniedze Prauliņa, Santa Stalidzāne, Liene Šņore un instrumentālā grupa diriģenta Gunta Cimiņa vadībā.

Savukārt Rīgas Latviešu biedrības Zelta zālē plkst.16 notiks Lieldienu koncerts, kurā Ārija Šķepasta vadītais Latvijas Zemessardzes koris «Stars» atskaņos Antonio Vivaldi un Johana Sebastiana Baha, kā arī Fransuā Kuperēna un Henrija Pērsela darbus. Koncertā piedalīsies solisti Aija Veismane, Anete Viļuma, Ilze Grevele, Martiņš Garkevics, Roberts Hansons un Ainars Paukšēns. Par ieejas biļetēm šajā pasākumā būs jāmaksā 5 eiro, bet skolēniem, studentiem, pensionāriem - 2 eiro.

Lieldienu pasākumus atbalsta Rīgas dome. Pasākumu programma ar to norises laiku un vietu pieejama interneta vietnē «www.kultura.riga.lv», kā arī uzziņu dienestā «1188».

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu