«Riga United» - spēlē futbolu, iegūsti draugus, mācies angļu valodu (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas 2. līgas futbola klubs «Riga United» veic ne tikai sportisku, bet arī sociālu darbu, apvienojot vienā komandā gandrīz 20 dažādu tautību pārstāvjus, turklāt klubam ir arī ambiciozi nākotnes plāni. 

Apvieno kultūras caur futbolu

«Riga United» cer, ka 2014. būs veiksmīgākais gads kluba vēsturē. Latvijas kosmopolītiskākais klubs, kurš izveidots 2006. gadā, vēlas dubultot jaunatnes futbola akadēmijas lielumu un cīnīties par Latvijas futbola čempionāta 2. līgas titulu, kā arī izveidot cienītāko un uzticamāko sporta zīmolu Baltijas valstīs.

Pagājušajā gadā «Riga United» aizvadīja savu pirmo sezonu Latvijas 2. līgā. Kluba nozīmīgākais sasniegums bija 1:1 neizšķirtā spēle pret šī brīža čempioniem Smiltenes komandu. «Riga United», kuras sastāvā ir 19 dažādu tautību pārstāvji, kas strādā vai studē Latvijā, čempionātu noslēdza astotajā vietā.

«Riga United» tāpat ir izveidojusi jaunatnes akadēmiju – pirmo šāda tipa sporta skolu Baltijas valstīs, kur kvalificēti un starptautiski speciālisti vada treniņus angļu valodā, bet jaunieši, tāpat kā pieaugušo komandā, nāk gan no Latvijas, gan citām pasaules valstīm.

«Riga United» vienā sporta klubā Latvijas pilsoņus apvieno kopā ar starptautiskās kopienas pārstāvjiem. Klubs ir īstā vieta, kur satikties un dibināt biznesa kontaktus, kā arī spēlēt, trenēties un vērot jauniešu un pieaugušo futbolu.

Nesenā «Riga United» galvenā trenera Džefrija Janga (Jeffrey Young) un valdes locekļa Marka Vijnarda (Marc Wijnards) vizīte Holandes «NEC Nijmegen» futbola kluba elites akadēmijā parāda šī mazā, draudzīgā, bet ambiciozā kluba nopietno attieksmi pret attīstību.

Lieli plāni 2014. gadam

Šī gada februārī klubs izveidoja U-7 komandu, kas papildina citas «Riga United» jauniešu akadēmijas komandas, kurās šobrīd trenējas bērni vecumā no pieciem līdz 16 gadiem. Nākotnē plānots izveidot arī meiteņu komandu. Aprīlī tiks atvērta kluba jaunā un mūsdienīgā mājaslapa, kurā būs atrodams arī jaunais «Riga United» preču klāsts.

Šobrīd klubs ir Latvijā piektā populārākā komanda sociālajā tīklā «Facebook» un ir viens no populārākajiem arī tviterī.

Pavasarī tāpat darbību uzsāks «Riga United TV», bet tikmēr režisors Stefanos Panagidis veido dokumentālo filmu par Latvijas neparastāko sporta klubu.

«Pagājušajā treniņu nedēļā komandā saskaitīju 15 dažādu nacionalitāšu pārstāvjus,» norāda kluba galvenais treneris Džefrijs Jangs. «Bet vislielākais prieks ir par jaunajiem latviešu puišiem, kas nāk uz treniņiem. Ir nepareizi mūs uzskatīt par ārzemnieku komandu. Mēs tādi neesam. Mēs esam internacionāls klubs, kurā lielākā daļa komandas sastāva patiesībā ir latvieši. Man tiešām neinteresē, vai jūs esat no Rojas vai Ruandas. Galvenais, lai spēlētājiem ir pozitīva attieksme un viņi vēlas būt daļa no tā, ko vēlamies sasniegt

Īpaša atmosfēra

Neatkarīgi no tā, kurā vietā «Riga United» nākamajā sezonā ierindosies 2. līgas čempionātā, kluba pārstāvji ir pārliecināti, ka komanda turpinās attīstību un iegūs jaunu draugus gan laukumā, gan ārpus tā. Pagājušās sezonas mačā pret futbola klubu «Marienburg» Rīgas komandu atbalstīt ieradās 160 līdzjutēji, bet jaunās sezonas pirmajā spēlē klubs cer pārspēt šo rekordu.

«Visos jaunās sezonas mačos pirms spēles un puslaikos plānojam rīkot dažādas izklaides. Vēlamies izveidot īpašu spēles atmosfēru, kas būs kas vairāk par vienkārši futbolu,» norāda «Riga United» fanu kluba prezidents un valdes loceklis Ričards Juats (Richard Youatt).

Pievienojies «Riga United»

Ikviens, kurš vēlas trenēties «Riga United» pieaugušo komandā, ir laipni aicināts uz komandas treniņiem martā Skonto hallē un aprīlī Rīgas 49.vidusskolā. Treniņi notiek no 21:00 līdz 22:30.

Brīvas vietas ir arī «Riga United» jauniešu komandās.

Join United!

Anyone wishing to train with «Riga United» adult team can do so on Monday and Thursday evenings at «Skonto Halle» during March, and at School 49 from April. Sessions at Skonto currently run from 21:00-22:30.

Places are also available at Riga United's youth academy for ages 5 and upwards.

For more details:

www.rigaunited.com www.facebook/rigaunited +371 2746 6706

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu