Rīgā uzstāsies krievu eksperimentālās mūzikas veterāns Aleksejs Borisovs (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien, 5.janvārī, bārā «Chomsky» uzstāsies krievu avangarda un trokšņu mūzikas veterāns - Aleksejs Borisovs. Uzstāšanās notiks duetā ar Latvijas skaņu mākslinieci Jeļenu Glazovu, klausītājiem tiks piedāvāts noise improvizācijas muzikālais priekšnesums.

Vakara ievadā Jeļena Glazova uzstāsies kopā ar video mākslinieci Zani Raudiņu.

Aleksejs Borisovs ir viens no redzamākajiem Krievijas eksperimentālās skatuves mūziķiem - skaņu mākslinieks, komponists, multiinstrumentālists, vairāku projektu un leģendāro grupu dalībnieks (Centr, Nochnoj Prospekt, Volga, F.R.U.I.T.S., ASTMA utt.), regulāri koncertē Krievijā un Eiropā, ir spēlējis tādos starptautiskos eksperimentālās un elektroniskās mūzikas festivālos kā ClubTransmediale (Vācija), Présences électroniques (Francija), Unsound (Polija), The Morning Line (Austrija), MUTEK (Kanāda), Sonar (Spānija), Sonic Circuits (ASV). Aktīvi sadarbojas ar mūziķiem no visas pasaules: KK Null (Japāna), Francs Pomasls (Austrija), Tomass Bukners (ASV), Alesandro Boseti (Itālija), Džefs Suraks (ASV), Government Alpha (Japāna), Tanja Stene (Norvēģija), Antons Nikila (Somija) utt. Arī ir sadarbojies ar Latvijas mūziķi Edgaru Rubeni - 2011.gadā viņi ir snieguši kopīgas improvizācijas priekšnesumus Rīgā.

Borisova interešu lokā ietilpst elektroakustika, brīva improvizācija un skaņu instalācija. Viņš sadarbojas ar video māksliniekiem, režisoriem, dzejniekiem, dejotajiem un performanču māksliniekiem. Sadarbībā ar krievu mūziķiem Segeju Letovu un Olgu Nosovu ir strādājis pie muzikāla pavadījuma veidošanas mēmām filmām - Fridriha Murnau «Fausts» (1928.g.), Jakova Protazanova «Aelita» (1924.g.), Dzigas Vertova «Entuziasms» (1930) utt.

Jeļena Glazova ir pašmāju multimediju māksliniece, kura savos projektos apvieno attēlu, eksperimentālo skaņu, instalāciju un poētisko tekstu. Eksperimentālās mūzikas darbības sfēra - drone/noise ar pārstrādāta vokāla pielietojumu. Piedalījusies starptautiskos festivālos un projektos, tajā skaitā eksperimentālās mūzikas un skaņu mākslas festivālā Sound around Kaliningrad (Krievija), Vilnius Noise Week (Lietuva), mūzikas festivālā Skaņu mežs (Latvija), video festivālā Ūdensgabali (Latvija). Sadarbojusies ar tādiem māksliniekiem kā Dereks Holcers (ASV/Vācija), Ernesto Estrelja (Spānija/Vācija), Konstantīns Katsiris (Kanāda) un citiem.

Video mākslinieces Zanes Raudiņas un Jeļenas Glazovas sadarbība ir sākusies video festivāla Ūdensgabali ietvaros ar performanci «Reborn», 2012.gada augustā. Festivāla Skaņu Mežs jubileja noslēguma koncertā mākslinieces ir uzstājušas Anglikāņu bāznicā ar projektu «Non Location», 2012.gada novembrī.

5.janvārī mākslinieces pirmo reizi uzstāsies ar jaunu performanci «Lightstrikes».

  • Pasākums notiks sestdien, 5.janvārī, plkst. 21, bārā «Chomsky», Lāčplēša ielā 68, Rīgā.
  • Ieeja pasākumā bez maksas.
Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu