Rīgā viesosies Maskavas Nāciju teātris ar iestudējuma «Grenholma metode» pirmizrādi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

28.augustā Dailes teātrī Maskavas Nāciju teātra viesizrāžu laikā notiks iestudējuma «Grenholma metode» pirmizrāde. 

Iestudējuma «Grenholma metode» režisors ir Javors Girdevs, savukārt lomās piedalās Sergejs Čonišvili, Igors Gordins, Viktorija Tolstoganova un Maksims Ļiņņikovs.

Dramaturga Žordi Galserana darbs «Grenholma metode» valdzina skatītājus visur, kur vien tiek iestudēta. Režisora Girdeva izrāde piedāvā ko vairāk par izklaidi vien - iestudējumā ievīta satīra par mūsdienu korporatīvo kultūru, kurā aiz šķietami nevainīgām apmācībām un testiem slēpjas savā būtībā teju fašistiskas manipulācijas ar cilvēka apziņu. Izrādē saskatāmi arī asa sižeta psiholoģiskā detektīva, intelektuālā trillera un pat absurda teātra elementi.

Izrādē tiek atainots mūsdienīgs ofiss kādā lielā korporācijā, kurš pulciņš ļaužu ieradušies uz pārrunām. Ikviens no viņiem cer iekarot augstākā līmeņa vadītāja vietu, ikviens ir pārliecināts, ka gaidāmas individuālas pārrunas. Izrādās, ka visiem četriem kandidātiem nākas galvenokārt sazināties tikai citam ar citu, uzklausot neredzamu eksaminētāju gribu un izpildot visnotaļ dīvainus uzdevumus.

Girdevam ir tuvs intelektuālais un konceptuālais teātris. Viņa iestudējuma pamatā nav tikai noslēpumaina uzņēmuma izstrādāts psiholoģiskais eksperiments, kam pakļauti sanākušie pretendenti uz vakanto vietu, bet arī eksperiments ar skatītājiem, kuriem jāuzmin, kurš tiks pie ilgotā darba.

Biļetes iepriekšpārdošanā uz Maskavas Nāciju teātra viesizrādi var iegādāties «Biļešu servisa» tirdzniecības vietās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu