Rīgas 1.Medicīnas koledžas vēlas pievienoties Latvijas Universitātei (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Universitāte (LU) saņēmusi Rīgas 1. medicīnas koledžas vēstuli, kurā izteikta un pamatota vēlme iekļauties Latvijas Universitātes struktūrā. LU atbalsta koledžas ieceri un par to vēstulē informējusi Ministru prezidentu, izglītības un zinātnes ministru, kā arī veselības ministri, aicinot atbalstīt šo abpusēji izteikto vēlmi.

LU pagājušā nedēļā saņēmusi Rīgas 1.medicīnas koledžas vēstuli, kurā norādīts, ka pamatojoties uz Izglītības un zinātnes ministrijas iecerēto koledžu attīstības koncepciju, koledža izvērtējusi tālākās attīstības iespējas un, atsaucoties uz līdzšinējo pozitīvo sadarbības pieredzi, vēlas iekļauties Latvijas Universitātes struktūrā.

Koledža akcentē, ka LU Medicīnas fakultātē tiek īstenotas koledžai radniecīgas izglītības programmas, LU ir ievērojams zinātnes un pētniecības potenciāls, kuru tā jau ir izmantojusi gan koledžas docētāju kvalifikācijas paaugstināšanā, gan studentu pētniecības darba attīstīšanā, LU iespējas paplašināt koledžas mācībspēku un studentu starptautisko apmaiņu, koledžas veiksmīgo sadarbību ar LU Medicīnas fakultāti un Ķīmijas fakultāti, kā arī Bioloģijas fakultāti koledžas studiju programmu pilnveidošanā un aktualizēšanā, kā arī citus ciešākas sadarbības pozitīvos aspektus. Jāpiezīmē, ka pag. gs. 90 - to gadu beigās jau tika apspriests no LU puses nākušais ierosinājums par Rīgas 1. medicīnas (tolaik) skolas pievienošanu Universitātei.

LU, atbalstot Izglītības un zinātnes ministrijas un ministra Vjačeslava Dombrovska rosinātās reformas augstākajā izglītībā, kas paredz augstākās izglītības sistēmas restrukturizāciju, lai novērstu studiju programmu dublēšanos un izstrādātu efektīvāku augstākās izglītības iestāžu finansēšanas modeli, kā arī ieceri lielākajām Latvijas augstskolām noteikt specializāciju, kas izriet no to dibināšanas mērķiem un uzdevumiem, atbalsta Rīgas 1.Medicīnas koledžās vēlmi iekļauties LU. LU šobrīd ir vienīgā klasiskā tipa Universitāte Latvijā, kas paredz visu zinātņu nozaru un studiju programmu līdzsvarotu attīstību un sadarbības nodrošināšanu.

LU sekmīgi darbojas un izcilus sasniegumus uzrāda Medicīnas fakultāte, kuras paspārnē jau četrus gadus kā aģentūras darbojas Rīgas medicīnas koledža un Paula Stradiņa veselības un sociālās aprūpes koledža. LU MF un koledžu līdzšinējā pieredze, akadēmiskā un pētnieciskā ekselence ir pamats mūsdienīgas medicīnas izglītības attīstībai un veselīgai konkurētspējai nacionālajā un starptautiskajā izglītības tirgū.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu