Rīgas apgabaltiesa sākusi <i>tvītot</i> (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Rīgas apgabaltiesa pirmā no Latvijas tiesām sākusi komunikāciju sociālajā mikroblogu vietnē «Twitter».

Kā portālu «Apollo» informēja Tiesu administrācijas Projektu vadības un starptautiskās sadarbības nodaļas projekta koordinatore Līva Rancāne, Rīgas apgabaltiesas kontā ar lietotājvārdu @rigastiesa iedzīvotāji var sekot līdzi informācijai par tiesas kalendāru un sabiedrības interesi ieguvušo lietu izskatīšanas gaitu.

«Mēs ejam līdzi laikam, tehnoloģijām un saziņas iespējām. Rīgas apgabaltiesas komunikācijā vēlamies būt maksimāli pieejami un sniegt cilvēkiem informāciju par aktuālajām tiesvedībām un tiesas dienaskārtību," norāda Rīgas apgabaltiesas pārstāvis Aigars Bērziņš, kurš pats arī uztur sociālo tīklu komunikāciju.

Viņš atzīmē, ka, protams, tiesu sistēmā liela daļa informācijas ir ar ierobežotu pieejamību, bet ir tikpat daudz lietu, par kurām vēl iespējams pastāstīt, izmantojot 140 zīmju formātu.

Savukārt Tiesu administrācijas direktors Edvīns Balševics Rīgas apgabaltiesas pievienošanos interneta sociālajam tīklam uzskata par likumsakarīgu un mērķtiecīgu tiesu modernizācijas soli.

«Arī pasaulē ir novērojama šāda tendence - piemēram,ASV tiesas aktīvi publisko informāciju sociālajos tīklos. Savukārt Eiropas valstīs uz to skatās nedaudz rezervētāk, izņemot Lielbritāniju, kur ir vērojama tendence attīstīties un kļūt plašākai šāda veida komunikācijai.»

Balševics arī norāda, ka igauņi, lai informētu lietas dalībniekus par procesa norisi, plāno izmantot «Facebook» vietni.

Tā kā šis ir pirmais gadījums, kad Latvijas tiesa īsteno aktivitātes sociālajā tīklā, Rīgas apgabaltiesas darbinieki turpinās izvērtēt, kāda informācija sabiedrībai būs interesantākā un noderīgākā.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu