Rīgas ASK komanda iemaksājusi dalības naudu startam LBL

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: M.Lācis/«Apollo»

Lai apliecinātu vēlmi un gatavību atjaunot basketbola kluba Rīgas ASK darbību, iniciatīvas grupa sadarbībā ar biedrības administratori Zintu Zālīti-Rukmani šodien iemaksājusi dalības maksu, lai piedalītos Latvijas Basketbola līgas (LBL) 2009./2010.gada čempionātā, aģentūru LETA informēja vienības Preses dienests.

Pēc iniciatīvas grupas, ko veido «Tērbatas centra» direktors Jānis Brants, «Pegasus Sponsorship» direktors Kristaps Banga un «Arēnas Rīga» valdes priekšsēdētājs Arnolds Babris, pirmdien notika tikšanās ar Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretāru Edgaru Šnepu, izklāstot pasākumus, kas tiek veikti Rīgas ASK darbības atjaunošanai.

Pēc tikšanās iniciatīvas grupa nosūtījusi LBS oficiālu vēstuli, aicinot lemt par Rīgas ASK dalību LBL un Baltijas Basketbola līgas (BBL) elites divīzijā «argumentēti, bez subjektīvām interpretācijām, un neradot papildus šķēršļus, bet veicinot maksātnespējīgā Rīgas ASK sanāciju, kas ir vienīgā iespēja parādsaistību vismaz daļējai izpildei pret kreditoriem, tostarp pret vairākiem Latvijas vadošajiem basketbolistiem».

Kā sarunā ar aģentūru LETA izteicās Brants, pēc pagājušās nedēļas paziņojuma par lūgumu pagarināt pieteikšanās termiņu, viņi nav saņēmuši nekādu oficiālu informāciju, tāpēc šodien iniciatīvas grupa pati devās vizītē pie Šnepa un cer, ka atbilde par dalību LBL būs pozitīva.

Jau ziņots: ja komanda nestartēs LBL turnīrā, tai nebūs iespējas piedalīties arī BBL sacensībās, kur Rīgas ASK komanda bija pieteikusies jau iepriekš.

Izskanējusi informācija, ka klubiem, kas vēlas pieteikties pēc oficiālā termiņa, iespējama dalības maksas palielināšana. Brants oficiāli par to neko nebija dzirdējis. «Ja LBS pieņems tādu lēmumu, skatīsimies, cik tas ir pamatots un likumīgs.»

Jau ziņots, ka pieteikšanās termiņš LBL turnīram beidzās 5.augustā, bet klubi Rīgas ASK un «Ķeizarmežs» lūdza to pagarināt, par ko gan oficiāli vēl nav nemaz lemts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu