Rīgas centrā arvien vairāk seksuālos pakalpojumus piedāvā vīrieši

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Valsts policija šogad Rīgas centrā novērojusi tendenci, ka seksuālos pakalpojumus arvien vairāk sākuši piedāvāt stiprā dzimuma pārstāvji, savukārt sekstūristi jau ir kļuvuši labāk informēti par izklaides iespējām galvaspilsētā.

Valsts policijas Rīgas Centra iecirkņa Kārtības policijas nodaļas priekšnieks Armands Logins aģentūrai BNS pastāstīja, ka, izpētot internetā atrodamo informāciju, policija secinājusi, ka šogad palielinājies to sludinājumu skaits, kuros vīrieši par maksu piedāvā seksuālos pakalpojumus.

«Šogad Rīgas centra iecirknī administratīvās lietvedības sāktas pret desmit sievietēm un sešiem vīriešiem par prostitūcijas ierobežošanas noteikumu pārkāpumiem. Pagājušajā gadā kopumā Centra iecirkņa policisti nebija piefiksējuši nevienu gadījumu, kad vīrieši būtu pārkāpuši prostitūcijas ierobežošanas noteikumus,» norādīja Logins.

Šogad visi aizturētie vīrieši bijuši pilngadīgi ‒ līdz 30 gadu vecumam ‒ un savus pakalpojumus piedāvājuši sava dzimuma pārstāvjiem. Pakalpojumu cena svārstījusies no 10 līdz 50 latiem.

Pagaidām sodīti ir divi no vīriešiem, bet pārējo atbildību policija vēl vērtē, jo vēl jānostiprina pierādījumi.

Iepazīstoties ar vīriešu paskaidrojumiem, likumsargi secinājuši, ka šāda nodarbošanās izvēlēta, lai vienkārši palielinātu savus ienākumus.

«Starp viņiem ir tādi, kam jau ir pastāvīgs darbs privātajā sfērā, taču pietrūkst naudas līdzekļu. Ir gan administrators, gan menedžeris. Ja sievietes, strādājot uz ielas, šādi pelna naudu atkarību apmierināšanai, tad attiecībā uz šiem vīriešiem, man šķiet, ka nav vainojami kādi sociāli nelabvēlīgi apstākļi, turklāt uz ielām vīriešu prostitūcija līdz šim nav novērota. Neviens no šiem sešiem vīriešiem nav narkomāns, bet tiem vienkārši pietrūkst naudas dzīvošanai vai saistību izpildei,» klāstīja policijas pārstāvis. 

Sievietes seksuālos pakalpojumus uz ielas pārsvarā piedāvājot citos Rīgas rajonos, piemēram, visiem zināmajā Asara, Lienes, Pērnavas ielā, un par šīm vietām  Centra iecirknis neatbildot. Taču Logins uzsvēra, ka policijai visvieglāk ir kontrolēt tieši sabiedrībai redzamo ielu prostitūciju, taču grūtāk ir ar latento prostitūciju.

Logins prognozēja, ka policijai lielākais darbs ar prostitūcijas apkarošanu vēl ir tikai priekšā, jo strauji tuvojas tūrisma sezona. Ņemot to vērā, Centra iecirkņa policija, kā katru gadu, turpināšot veikt pārbaudes naktsklubos un citās izklaides vietās.

«Attiecībā uz ārzemniekiem esam novērojuši arī vienu tendenci, proti, ja pirms diviem gadiem tūristi vērsās pie taksometra vadītājiem ar lūgumiem aizvest pie prostitūtām, tad pašlaik ārvalstnieki taksometrā iekāpj jau ar konkrētām adresēm, kuras uzgājuši internetā. Tas nozīmē, ka ārzemnieki jau ir ļoti labi informēti par iespējām izklaidēties,» minēja Logins.

Prostitūcijas ierobežošanas noteikumos norādīts, ka ar prostitūciju aizliegts nodarboties nepilngadīgai personai un personai, kurai nav veselības kartes.

Personai atļauts piedāvāt vai sniegt seksuālos pakalpojumus par maksu tikai dzīvojamā telpā, kas ir tās īpašums vai par kuru tā ir noslēgusi īres līgumu.

Saskaņā ar noteikumiem aizliegts piedāvāt vai sniegt seksuālos pakalpojumus par maksu, kā arī saņemt šos pakalpojumus dzīvojamā telpā, ja tā atrodas tuvāk par 100 metriem no izglītības iestādes vai baznīcas, ja tajā atrodas nepilngadīgais.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu