Rīgas centrā veidos «reālas velojoslas»; arī uz Valdemāra ielas un Vanšu tilta (182)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Montgomery County Planning Commission, CC BY-NC-SA 2.0

Jau nākamgad visā Rīgas centrā uz ielām tiks iezīmētas velojoslas. Tas vairs nebūs rekomendējošs eksperiments – joslas autovadītājiem pārkāpt būs liegts.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) sarunā «Radio SWH» raidījumā «Redzes leņķis» atklāja, ka visā galvaspilsētas centrā uz ielām tiks sazīmētas velojoslas. «Tas liks samazināt atļauto braukšanas ātrumu daudzos posmos, bet ar to nāksies sadzīvot,» stāstīja Ušakovs.

Pilsētas mērs uzsvēra, ka jaunās velojoslas vairs nebūs «rekomendējošs eksperiments», kas tiks realizēts dažās ielās jau šogad. «No tā [eksperimenta] vairs nav jēgas. Tas nav risinājums,» teica viņš.

Jautāts, vai šādas velojoslas būs arī uz Valdemāra ielas, kas ir viena no noslogotākajām ielām pilsētā, mērs atbildēja apstiprinoši. «Uz Valdemāra un Brīvības ielas būs posmi, kur nebūs velojoslas, taču tas ir saistīts ar sabiedriskā transporta pārvietošanās iespējām. Būs iespēja apbraukt šos posmus,» – tā Ušakovs.

Vienlaikus Ušakovs neslēpa, ka veloceliņu uz brauktuves plānots veidot arī uz Vanšu tilta. «Ideja ir, ka uz tilta būs velojoslas, jo velosipēdisti jau tagad brauc pa ielu, nevis ietvi,» sacīja mērs.

Arhitekts Toms Kokins, kuram Rīgas mērs uzticējis veidot darba grupu veloceliņu ilgtermiņa stratēģijas izstrādāšanai, sarunā ar portālu «Apollo» sacīja, ka tuvais mērķis ir «novest līdz galam to procesu, kas jau tika uzsākts šogad, proti - eksperimentālo velojoslu izveidi, bet jau 2014.gadā visā pilsētas centrā tiktu ieviestas reālas velojoslas».

Kokins apņēmies izveidot darba grupu, kurā tiktu iesaistītas visas «konfrontējošās puses» – pārstāvji no pašvaldības, Ceļu satiksmes drošības direkcijas, uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi», kā arī neatkarīgie eksperti.

«Ideja ir – pie viena galda tiek nosēdināti pārstāvji no visām konfrontējošajām pusēm. Apkoposim, kas izdarīts līdz šim. Jā, neizslēdzu, ka pienācīgas velojoslas tiks ieviestas jau 2014.gadā,» teica eksperts.

Vienlaikus darba grupa pētīs, kāda stratēģija saistībā ar velojoslām tiek realizēta citviet Eiropā, lai varētu realizēt ilgtermiņa plānus attiecībā uz velojoslām.

Komentāri (182)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu