Rīgas cirks jauno sezonu atklās ar dzīvespriecīgu programmu «Zvaigžņu salūts» (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova

Rīgas cirks atklāj savu 124.sezonu, piedāvājot dzīvespriecīgu starptautisku cirka programmu «Zvaigžņu salūts», kurā ar priekšnesumiem viesosies Krievijas, Ukrainas un Vācijas mākslinieki.

Jaunajā programmā piedalīsies negaidīti daudz dzīvnieku, kur bez suņiem būs arī mājas seski, leopardi, pumas un melnā pantera, priekšnesumos būs arī dejotājas uz vertikālās virves iestudējums, lidojošo akrobātu un vēl daudzu citu interesantu mākslinieku sagatavoti numuri, stāstīja Rīgas cirka direktore un mākslinieciskā vadītāja Lolita Lipinska.

Pirmo reizi Latvijā uzstāsies vācu mākslinieki «Family Igen», kuri uz Rīgu atveduši divus cirka numurus. Viens no tiem ir ar dresētām kazām, bet otrajā priekšnesumā piedalīsies Tibetas terjeri.

Kā norādīja Lipinska, pēdējo gadu laikā aizvien biežāk Rīgas cirkā sāk viesoties arī vācu mākslinieki. «Family Igen» ir jau trešie vācu viesi pēdējos trīs gados, kas priecēs Latvijas skatītājus ar saviem iestudējumiem. Kazas ir vienas no tiem mājdzīvniekiem, kas visgrūtāk padodas dresūrai, jo tās visbiežāk dara to, ko pašas vēlas. Ja šiem dzīvniekiem vēl diezgan viegli ir iemācītu kādu triku, tad ļoti grūti ir iemācīt kazas ilgāku laiku palikt savā vietā. Pēdējo sešu gadu laikā Rīgas cirkā nav bijuši priekšnesumi ar kazām.

Ar kaķu dzimtas plēsējiem - leopardiem, pumām un melno panteru Agati - Rīgā viesosies Krievijas mākslinieki Natālija un Dmitrijs Kuzņecovi, kuri piedāvās šovu «Riska impērija». Abi mākslinieki Rīgas cirkā viesosies gandrīz pēc desmit gadu pārtraukuma. «Prieks, ka Rīgas cirkā ar saviem priekšnesumiem atgriežas ne tikai tie mākslinieki, kas šeit jau reiz ir uzstājušies, bet arī tie, kuri šeit Rīgā iestudējuši jaunus cirka numurus,» sacīja Lipinska, piebilstot, ka Rīgas cirku Kuzņecovu priekšnesumiem var uzskatīt par krustvecākiem.

Savukārt ar mājas sesku priekšnesumiem kā lielus, tā arī mazus apmeklētājus priecēs klaunos Andrejs Averuškins no Maskavas Ņikuļina cirka.

Elpu aizraujošu un mazliet noslēpumainu priekšnesumu demonstrēs gaisa vingrotāja Olena Liščina no Ukrainas. Viņas dejā uz vertikālās virves iesaistīsies arī Vitālijs Liščins. Ukrainas mākslinieces priekšnesums veidots, iedvesmojoties no savulaik populārās režisora Luka Besona filmas «Piektais elements». Rīgas cirkā priekšnesums sāksies ar Rīgas cirka baleta grupas iestudēju deju, kurai sekos Ukrainas mākslinieces priekšnesumus, kas tiks papildināts ar pašmāju gaisa vingrotājas un arī dziedātājas Svetlanas Smirnovas dziedājumu.

Programmā būs redzami arī pārdroši akrobāti uz atsperlaipām. Akrobāti demonstrēs salto un kūleņus lidojumā līdz pat Rīgas cirka kupolam, apbrīnojamas 360 grādu piruetes un lēcienus uz ķekatām ar izteiktu piezemēšanās precizitāti.

Tāpat sezonas atklāšanās programmā būs vēl daudz citu interesantu priekšnesumu, kas priecēs ne tikai mazos, bet arī pieaugušos skatītājus.

Programma «Zvaigžņu salūts» Rīgas cirkā būs skatāma līdz 11.novembrim. Biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties gan Rīgas cirkā, gan arī «Biļešu servisa» tirdzniecības vietās.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu