Rīgas «Dinamo» arī sērijas otrajā spēlē pieveic Minskas «Dinamo» (93)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas «Dinamo» hokejisti šovakar KHL Cerību kausa izcīņas Rietumu konferences finālsērijas otrajā mačā savā laukumā ar 7:4 uzvarēja Minskas «Dinamo» komandu.

Rīgas «Dinamo» un Minskas «Dinamo» 7:4 (2:1, 2:1, 3:2).
Cibuļskis (11), Reķis (Džeriņš, 18), Ščehura (Indrašis, K. Rēdlihs, 21, vair.), Bukarts (Cibuļskis, K. Rēdlihs, 26, vair.), Bukarts (44), Džonsons (Bukarts, Galviņš, 49, vair.), Upītis (Pavlovs, Meija, 49); Niskala (Laine, 17, vair.), Drozds (Laine, Hiršovics, 29), Drozds (Hiršovics, Mērfijs, 50), Niskala (Mērfijs, Laine, 59, vair.).
Vārtsargi: Telkvists (30/28), Jučers (7/5) - Lalands (33/26).
Soda minūtes: 14-24.

Salīdzinājumā ar sērijas pirmo maču, kurā «rīdzinieki» svinēja pārliecinošu uzvaru ar 7:2, «Dinamo» treneru korpuss nebija veicis izmaiņas sastāvā. Uzbrukumā virknējumus veidoja Karsums, Ščehura un Indrašis, Bukarts, Džeriņš un Meija, Upītis, Pavlovs un Džonsons, kā arī Biezais, Bičevskis un Ivanāns. Tikmēr aizsardzībā spēlēja Galviņš un Sotnieks, Krišjānis Rēdlihs un Reķis, kā arī Laviņš un Cibuļskis, bet kā septītais aizsargs atkal bija pieteikts Jēkabs Rēdlihs.

Spēles sākumā mājinieki izturēja divas minūtes mazākumā, bet neilgi pēc tam asumos iesaistījās Džonsons, par ko tika piešķirts abpusējs noraidījums. Pirmās trešdaļas 11. minūtē pēc Oskara Cibuļska viegla, bet ļoti precīza metiena no zilās līnijas ripa ielidoja vārtos - 1:0. Turpinājumā «Dinamo» atkal pievīla disciplīna un ar trešo mēģinājumu Minskas komandai izdevās realizēt vairākumu, kad pēc Jannes Niskalas metiena ripa vārtu priekšā skāra Drozdu - 1:1. Tomēr 18. minūtē Rīgas «Dinamo» izdevās atgūt vadību, kad pretinieku zonā ieslidoja Arvīds Reķis, izdarīja vieglu metienu un ripa pēc rikošeta pārsteidza Lalandu nesagatavotu - 2:1.

Otrajā periodā jau 20. sekundē skaitlisko vairākumu pēc teicamas Indraša piespēles realizēja kanādiešu uzbrucējs Pols Ščehura - 3:1, bet 6. minūtē mājinieki vēlreiz izmantoja skaitlisko pārsvaru, kad vārtus guva Roberts Bukarts - 4:1. Tomēr trešdaļas vidū paveicās arī Minskas komandai, kad pēc Laines metiena ripa atlēca no apmales uz nūjas Sergejam Drozdam, kurš samazināja rezultāta starpību - 4:2. Turpinājumā laukuma saimniekiem bija labas iespējas atjaunot trīs vārtu pārsvaru, taču tika nopelnīts noraidījums, pēc kura iniciatīvu pārņēma «minskieši», kuri bija ļoti tuvu trešo vārtu guvumam.

Trešā perioda sākumā Bukartam atkal uzsmaidīja veiksme, kad pēc viņa metiena ripa pēc rikošeta atkal pārsteidza Minskas komandas vārtsargu - 5:2. Perioda vidū mājinieki trešoreiz mačā realizēja skaitlisko vairākumu, kad vārtu priekšā veiksmīgi nospēlēja Džeimijs Džonsons - 6:2, Telkvista vietā vārtos stājās Jučers.

Jau pēc 11 sekundēm ripa septīto reizi nonāca viesu vārtos - šoreiz precīzs bija Juris Upītis, kuram šie bija trešie vārti divās spēlēs - 7:2. Tomēr pēc 43 sekundēm ripa nonāca «rīdzinieku» vārtos, kad ar atkārtotu metienu Jučeru pārspēja Drozds - 7:3. Atlikušajā laikā abas komandas varēja gūt vārtus, bet tas izdevās tikai viesiem - pirmspēdējā minūtē Niskala iemeta ceturto ripu Rīgas komandas vārtos - 7:4.

Sērijas trešā spēle paredzēta nākamo pirmdien, 11. martā Minskā, bet, ja būs nepieciešams arī ceturtais mačs, tad tas Minskā notiks otrdien.

Cerību kausa Austrumu konferences finālsērijā šodien Habarovskas «Amur» viesos ar 2:1 papildlaikā pieveica Jekaterinburgas «Avtomobilist», panākot izlīdzinājumu sērijā 1-1.

Komentāri (93)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu