Rīgas «Dinamo» sērijas pirmajā mačā sagrauj Minskas «Dinamo» (130)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas «Dinamo» hokejisti šovakar KHL Cerību kausa izcīņas Rietumu konferences finālsērijas pirmajā mačā savā laukumā ar 7:2 pārspēja Minskas «Dinamo», sērijā līdz trim uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

Rīgas «Dinamo» un Minskas «Dinamo» 7:2 (1:0, 2:1, 4:1).
Bukarts (J. Rēdlihs, 3), Reķis (24), Cibuļskis (Bukarts, Džonsons, 35), Karsums (Ščehura, Indrašis, 44), Upītis (Meija, 48), Upītis (Pavlovs, Meija, 54, vair.), Meija (Ščehura, 58); Plets (Mihaļovs, Stepltons, 25), Hiršovics (Mērfijs, Černoks, 43).
Vārtsargi: Telkvists (24/22) - Lalands (17/14), Karnauhovs (20/16).
Soda minūtes: 6-8.

«Dinamo» komandas pirmās divas maiņas bija jau pēdējos mačos ierastās - Karsums, Ščehura un Indrašis, kā arī Bukarts, Džeriņš un Džonsons, trešajā maiņā darbojās Upītis, Pavlovs un Meija, bet ceturtajā - Biezais, Bičevskis un Ivanāns. Tikmēr aizsardzībā pārus veidoja Sotnieks un Galviņš, Reķis un Krišjānis Rēdlihs, kā arī Laviņš un Cibuļskis, bet kā septītais aizsargs bija pieteikts Jēkabs Rēdlihs.

Mājiniekiem izdevās atklāt spēles rezultātu jau mača 3. minūtē, kad savus trešos vārtus Cerību kausa izcīņā guva Roberts Bukarts - 1:0. Arī turpinājumā «rīdzinieki» bija nedaudz aktīvāki un darbojas labāk nekā pretinieki, tomēr savas iespējas gūt vārtus radīja arī Minskas komanda, kura pirmās trešdaļas beigās divas minūtes spēlēja vairākumā.

Otrās trešdaļas sākumā pa vārtu stabiņu trāpīja Ščehura, bet 4. minūtē pēc Arvīda Reķa metiena ripa tieši no vārtu stabiņa veiksmīgi atlēca vārtos - 2:0, tomēr jau pēc 13. sekundēm «minskieši» vienus vārtus atguva, kad Telkvistu pārspēja Džefs Plets - 2:1. Pēc gūtajiem vārtiem viesi aktivizējās, tomēr perioda 15. minūtē pēc teicamas Bukarta piespēles 3:1 panāca Oskars Cibuļskis.

Trešajā periodā jau 3. minūtē Minskas komandas uzbrucējs Kims Hiršovics samazināja rezultāta starpību līdz minimumam - 3:2. Tomēr jau pēc nepilnas minūtes teicamu Ščehura piespēli vārtu priekšā izmantoja Mārtiņš Karsums, atjaunojot «rīdziniekiem» divu vārtu pārsvaru - 4:2. Neilgi pēc tam mājiniekiem neizdevās realizēt vairākumu, bet jau vienādos sastāvos Meijas piespēli ar precīzu metienu pabeidza Juris Upītis - 5:2. Mača izskaņā laukuma saimniekiem izdevās arī realizēt vairākumu, kad pēc Pavlova mērķtiecīgas cīņas vārtu priekšā uz vārtu līnijas «sēdošo» ripu cietoksnī iebakstīja Upītis - 6:2. Taču arī tas vēl nebija viss, jo nepilnas trīs minūtes līdz mača beigām Gints Meija uzstādīja spēles galarezultātu - 7:2.

Sērijas otrā spēle notiks ceturtdienas vakarā Rīgā, bet trešais un nepieciešamības gadījumā arī ceturtais mačs risināsies attiecīgi 11. un 12. martā Minskā.

Cerību kausa Austrumu konferences finālsērijā Jekaterinburgas «Avtomobilist» hokejisti ar 1-0 ir vadībā pret Habarovskas «Amur».

Komentāri (130)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu