Rīgas Doma dārzā notiks brīvdabas kino vakari

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Sabiedriskā kustība «Mans Doms» jūlijā iepriecinās rīdziniekus ar brīvdabas kino pasākumiem Rīgas Doma dārzā, kur šogad tika atvērta jauna mākslas galerija. Tā būs iespēja pilsētniekiem un tās ciemiņiem baudīt dzestros vasaras vakarus pašā pilsētas sirdī, vērojot Vides Filmu studijas veidotās latviešu dokumentālās filmas.

Brīvdabas kino vakari plānoti katru jūlija ceturtdienu no plkst. 23:00 Rīgas Doma dārzā. Seansa laikā kinomīļiem būs iespēja satikties ar filmu veidotājiem, kuri stāstīs par savu radīto darbu un atbildēs uz interesentu jautājumiem. 

Lai kino vakaros nekļūtu vēsi, apmeklētāji tiek aicināti silti saģērbties, kā arī uz pasākumiem līdzi ņemt mīkstu pledu un termosu ar siltu tēju, tādā veidā padarot vakaru patīkamāku. Ieeja «Mans Doms» organizētajos kino vakaros paredzēta par ziedojumiem.

Filmu programma «Mans Doms» kino vakariem tapusi sadarbībā ar interneta žurnālu «Satori», kas veidota tā, lai filmas būtu laikmetīgas un aktuālas arī šodienas skatītājam. Katru ceturtdienu kino vakaram būs cita tematika, kas sasauksies ar demonstrēto kinodarbu.

PROGRAMMA:

5. jūlijs «Par putniem un cilvēkiem»

  • «JUMTA LIKUMS 26’» Režisori: Andis Mizišs un Māris Maskalāns
     
  • «KURŠ REDZĒJIS VĀRNU? 29’» Režisors: Māris Maskalāns

12. jūlijs «Par purvu un cilvēkiem»

  •  «PURVA ĻAUDIS 56’» Režisors: Kaspars Goba

19. jūlijs «Par dabu un cilvēkiem»

  • «SKANOŠIE GADALAIKI 26’» Režisore: Aija Bley, koprodukcija ar NDR Naturfilm (DE)
  • «PIEJŪRA  26’» (35mm) Režisors: Dainis Kļava
  • «IeELPOT 13’» Režisors: Linda Olte

26. jūlijs «Par mākslu un cilvēkiem»

  • «KLUCIS. NEPAREIZAIS LATVIETIS 56’/90’» Režisors: Pēteris Krilovs
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu