Rīgas dome ieviesīs no Londonas aizgūtu velosipēdu projektu (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: vasilennka, CC BY-SA 2.0

Rīgas domes Satiksmes departaments uzsāk vērienīgu projektu «Personalizēta ceļojuma plānošana riteņbraucējiem» jeb «PTP-Cycle», aicinot Rīgas iedzīvotājiem kā ikdienas pārvietošanās līdzekli izmantot velosipēdu vai sabiedrisko transportu. Projekta mērķis ir veicināt pilsētas iedzīvotāju pārvietošanās paradumu maiņu un ikdienā vairāk izmantot velosipēdu, «Apollo» uzzināja Rīgas domē.

Ceturtdien ikviens tiks iepazīstināts ar projektu, tā mērķiem, Latvijas Riteņbraucēju apvienības valdes loceklis Romāns Meļņiks kliedēs populārākos mītus par velobraukšanu, sola Rīgas domē. Ilggadējie pilsētas velobraucēji aktrise Regīna Razuma, «fiksīšu karalis» Toms Alsbergs un uzņēmējs Kaspars Virsnītis dalīsies pieredzē par velobraukšanas priekšrocībām un trūkumiem. Pasākumu vadīs populārais žurnālists un velobraucējs Armands Tripāns.

«PTP-Cycle» projekts paredz apgūt personalizētas ceļojumu plānošanas metodes un tās izmantot, lai pilsētas iedzīvotāju vidū veicinātu velosipēdu lietošanu ikdienā. «Personalizētās ceļojumu plānošanas riteņbraucējiem» metode sekmīgi tiek izmantota Lielbritānijā kopš 2003.gada, panākot velosipēda izmantošanas pieaugumu par 10 līdz 15% un samazinot vieglo automašīnu izmantošanu par 10 līdz 12%.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu