Rīgas dome plāno reorganizēt vairākus bērnudārzus un skolas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš/«Apollo»

Rīgas dome esot iecerējusi likvidēt vairākus bērnudārzus, kā arī likvidēt vai reorganizēt vairākas skolas, ziņoja aģentūra LETA. Portālu «Apollo» Rīgas domē (RD) informēja, ka plānos ietilpst apvienot tuvumā esošu bērnudārzu administrācijas, nevis likvidēt skolas un bērnudārzus.

RD informē, ka ir sagatavots lēmumprojekts par Rīgas 43.pirmsskolas izglītības iestādes pievienošanu Rīgas 36.pirmsskolas izglītības iestādei. Plānots, ka Rīgas 36.pirmsskolas izglītības iestāde savu darbību organizēs abās bērnudārza ēkās - Katrīnas dambī un Lugažu ielā, kā arī īstenos pirmsskolas izglītības programmas gan latviešu, gan krievu valodā.

Savukārt Rīgas 35.pirmsskolas izglītības iestāde tiks pievienota Rīgas 94.pirmsskolas izglītības iestādei. Arī Rīgas 94.pirmsskolas izglītības iestāde savu darbību organizēs divās ēkās – Pērnavas ielā un Krišjāņa Barona ielā.

«Jautājums par šo bērnudārzu apvienošanu pirms domes lēmumprojekta sagatavošanas tika izskatīts izglītības iestāžu optimizācijas komisijā, kur tas guva vienbalsīgu atbalstu gan no pozīcijas, gan opozīcijas deputātiem. Būtībā bērnudārzi ēkās turpina darboties ierastajā režīmā, un tiek apvienotas tikai to administrācijas,» uzsver RD Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane.

 Ar 1.jūniju plānots sākt Natālijas Draudziņas ģimnāzijas un Rīgas 99.vidusskolas reorganizāciju, abas skolas apvienojot un izveidojot jaunu vispārējās vidējās izglītības iestādi, kuru sauks Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskola.

Iecerēts līdz 1.augustam reorganizēt Rīgas Igauņu vidusskolu, kura pārtaps par Rīgas Igauņu pamatskolu, savukārt tās vispārējās vidējās izglītības programmas īstenošanu nodos Ziemeļvalstu ģimnāzijai.

Līdz 1.augustam paredzēts arī apvienot Rīgas Pļavnieku sākumskolu un Rīgas 90.vidusskolu, izveidojot Rīgas Pļavnieku pamatskolu, bet Rīgas 90.vidusskolas vispārējās vidējās izglītības programmas īstenošanu nododot Rīgas pilsētas Pļavnieku ģimnāzijai.

Tāpat līdz 1.augustam plānots likvidēt Rīgas M.Lomonosova krievu vidusskolu, to pievienojot Rīgas 40.vidusskolai, kā arī likvidēt Rīgas 1.vakara (maiņu) vidusskolu, nododot tās izglītības programmu īstenošanu Rīgas 14.vakara (maiņu) vidusskolai.

Savukārt ar 2013.gada 1.jūniju iecerēts likvidēt Rīgas Centra sākumskolu, nododot tās izglītības programmas īstenošanu Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolai.

Jautājumus par vairāku Rīgas pašvaldības bērnudārzu un skolu likvidēšanu un reorganizēšanu ceturtdien, 6.janvārī, skatīs Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas deputāti.

Kā ziņots, patlaban Rīgā uz vietu pašvaldības bērnudārzā rindā gaida aptuveni 6000 mazuļu. Rīgas dome tuvāko trīs gadu laikā cer likvidēt rindu uz vietām pašvaldības bērnudārzos, no nākamā gada paplašinot sadarbību ar privātajām pirmskolas izglītības iestādēm - Izglītības, kultūras un sporta departaments plāno pirkt pirmskolas izglītības pakalpojumu no privātiem bērnudārziem, par katru Rīgā deklarēto izglītojamo bērnu maksājot dotāciju 125 latu apmērā mēnesī. Tas nozīmē, ka tie bērni, kas gaida rindā uz vietu pašvaldības bērnudārzā, varētu apmeklēt privāto pirmskolu ar tādiem pašiem nosacījumiem kā pašvaldības pārziņā esošajos bērnudārzos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu