Rīgas dome tiesā uzvar maznodrošināto ģimeni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Augstākās tiesas (AT) Senāts atstājis negrozītu maznodrošinātai ģimenei nelabvēlīgu spriedumu strīdā ar Rīgas domi par vietas zaudēšanu rindā uz dzīvokli.

Kā aģentūru LETA informēja AT preses sekretāre Baiba Kataja, ģimene savulaik bija reģistrēta palīdzības saņemšanai dzīvojamās telpas izīrēšanai vispirms kā maznodrošināta ģimene ar nepilngadīgu bērnu. Pašvaldība tai piedāvāja vairākus dzīvokļus, bet pieteicēji no tiem atteicās. Kamēr notika dzīvokļu piedāvāšana, nepilngadīgā meita sasniedza pilngadību, kas radīja pamatu pieteicēju ģimenes izslēgšanai no konkrētā reģistra.

Pieteicēji tiesā pārsūdzēja pašvaldības rīcību, nesniedzot viņiem likumam atbilstošu palīdzību dzīvokļa jautājuma risināšanā laikā, kad meita vēl bija nepilngadīga.

Administratīvā apgabaltiesa pieteikumu noraidīja, uzskatot, ka pieteicēji nepamatoti atteikušies no piedāvātajiem dzīvokļiem - antisanitārus apstākļus bija iespējams novērst ar telpu remontu un uzkopšanu, savukārt elektrībai kā papildpakalpojumam nav jābūt garantētai.

Šā gada 11.aprīlī šo lietu skatīja augstākā tiesu instance - AT Senāts, kas pārbaudīja, vai apgabaltiesa pareizi piemēroja palīdzību dzīvokļa jautājuma risināšanā regulējošās tiesību normas.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja AT preses sekretāre Kataja, šodien Senātā ir pieejams nolēmums, ar kuru apgabaltiesas spriedums atstāts negrozīts. No tā secināms, ka apgabaltiesa maznodrošinātajai ģimenei nelabvēlīgo spriedumu taisījusi pamatoti un likumīgi. Senāta nolēmums nav pārsūdzams.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu