Rīgas dome turpina cīņu ar graustiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pirmdien, 29.martā Pilsētas īpašuma komiteja skatīs jautājumu par ēkas Raunas ielā 41 piespiedu sakārtošanu un ēkas Lienes ielā 14A piespiedu nojaukšanu, portālu «Apollo» informēja Rīgas domes Īpašuma departaments.

Bijusī divstāvu kafejnīcas, veikala un konditorejas ceha ēka Raunas ielā pašlaik stāv izdemolēta un pamesta – ēkai nav logu un durvju, tā nav norobežota, līdz ar to jebkurš tajā var brīvi iekļūt. Grausta iekšpuse ir piegružota ar sadzīves atkritumiem, demontētas ēkas starpsienas, rēgojas vaļēji atvērumi starpstāvu pārsegumos. Speciālisti atzīst, ka atsevišķu daļu tehniskais stāvoklis ir neapmierinošs un var apdraudēt sabiedrisko drošību. Ēkā pašlaik mitinās nepiederošas personas. Papildu bīstamību rada tas, ka grausta tuvumā atrodas arī mācību iestāde – Rīgas 38.vidusskola. Rīgas dome jau ir norādījusi ēkas īpašniekam, ka ir nepieciešams veikt viņam piederošā īpašuma sakārtošanu, taču līdz šim tas tā arī nav ticis izdarīts. Ņemot vērā, ka nekustamais īpašums ilgstoši stāv neizmantots, ir bīstams apkārtējiem iedzīvotājiem un bojā pilsētas ainavu, sagatavotais lēmumprojekts uzliek īpašniekam par pienākumu veikt ēkas sakārtošanu, pretējā gadījumā to izdarīs Rīgas pilsētas pašvaldība, iztērētos līdzekļus piespiedu kārtībā piedzenot no īpašnieka.

Komitejā paredzēts lemt arī par divstāvu dzīvojamās ēkas Lienes ielā piespiedu nojaukšanu. Ēkai pašlaik nav jumta, tā netiek izmantota, ir izdegusi un atrodas avārijas stāvoklī, nesošās konstrukcijas ir nolietotas un bojātas. Ēka atrodas UNESCO Pasaules kultūras un dabas mantojuma objekta «Rīgas vēsturiskais centrs» aizsardzības zonā, tomēr ir konstatēts, ka ēkas sakārtošana vairs nav iespējama, un vienīgais risinājums ir tās nojaukšana. Ēkas nojaukšanai ir piekritusi arī Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija. Ņemot vērā, ka ēkas īpašnieks līdz šim nav reaģējis uz Rīgas pilsētas pašvaldības pieprasījumiem sakārtot savu īpašumu, sagatavotais lēmumprojekts uzliek ēkas īpašniekam par pienākumu veikt grausta nojaukšanas darbus. Ja domes lēmums netiks pildīts, ēkas nojaukšanu veiks Rīgas pilsētas pašvaldība, ar to saistītos izdevumus vēlāk piedzenot no īpašnieka.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu